Geri Dön

Unsuz Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Unsuz, hafif ve üstelik çikolatalı kurabiye yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok basit olan ve hızlıca hazırlayabileceğiniz unsuz çikolatalı kurabiye için malzemeleri hazırlayın! İşte unsuz çikolatalı kurabiye tarifi...

Unsuz Çikolatalı Kurabiye Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
160 gr eritilmiş bitter çikolata
20 gr kakao
1 çay bardağı ince çekilmiş badem veya fındık (Un haline gelmiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine:

1 su bardağı pudra şekeri

Unsuz Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Unsuz, çikolatalı ve daha sağlıklı kurabiye yapmaya ne dersiniz? Çok lezzetli olan ve ağızda dağılan bu kurabiye tarifini mutlaka evinizde deneyin. Bitter çikolata ile daha da lezzetlenen unsuz çikolatalı kurabiye tarifi için malzemeleri şimdiden hazırlayın. İşte tarifi...

1. adım: Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikser ile iyice çırpın.

2. adım: Üzerine erittiğiniz ve soğuttuğunuz bitter çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın.

3. adım: Badem ununu, elediğiniz kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

4. adım: Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında katılaşana kadar (30 dakika) bekletin.

5. adım: Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan minik toplar koparıp elinizle yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.

6. adım: Aralıklı olarak tepsiye dizin. Avucunuzla hafifçe tepelerine bastırıp hafif düzleştirin.

7. adım: Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında en fazla 6-7 dakika pişirin ve tepsiyi fırından alın.

Son adım: Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar