Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Sofraların vazgeçilmezi ve zeytinyağlıların sultanı olarak bilinen kolay enginar yemeği tarifi, size hafif bir öğün sunacak. Evinizde kolayca yapabileceğiniz zeytinyağlı enginar hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu. Peki, zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? İşte kolay pratik enginar tarifi ve zeytinyağlı enginar yemeği yapımı...

Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı arpacık soğan
4/5 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Taze fesleğen veya dereotu
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?
Enginar antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım, sindirim sistemi ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca tüm kan hücrelerini temizleyen enginarı sofranıza davet etmeye ne dersiniz? Zeytinyağlılar arasında çok sevilen kolay enginar tarifi size hem sağlıklı hem de hafif bir öğün sunacak. Evinizde kolay enginar yemeği ve zeytinyağlı enginar hazırlamak için malzemeler oldukça basit. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik enginar yemeği tarifi, zeytinyağlı enginar yapımı...
Birinci adım: Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin.
İkinci adım: Soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Üçüncü adım: Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bezelyeleri ayrı kabın içinde hafif haşlayın.
Dördüncü adım: Soğan ve sarımsakları yağda kavurup haşlamış olduğunuz havuç, bezelye ve patatesi ekleyip birlikte kavurun. Şekeri ve tuzu bu sırada ekleyebilirsiniz.
Beşinci adım: Yağladığınız tencereye enginarları dizip üstüne kavurduğunuz harcı kaşık yardımıyla ekleyin.
Altıncı adım: Üzerine su ve limonu ekleyip pişirmeye bırakın.
Son adım: Pişen enginarlarınızın üzerini taze fesleğen ya da dereotu ekleyip servis edin.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


