Geri Dön

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Yaz mevsimi sebzesi olan patlıcan tezgâhlardaki yerini aldı. Lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da bir o kadar faydalı olan zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifini merak edenler için araştırıp bir araya getirdik. İşte tadı damaklarda yer edecek olan zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi...

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
300 gram kuzu eti
2 tane kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet korno biber
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kekik

Patlıcanları kızartmak için;

Sıvı yağ

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı yemeklerin ardı ardına piştiği yaz mevsimi kapıya dayandı. Tezgahlardaki yerine şimdiden almaya başlayan yaz sebzeleri ile artık sofralarınız daha renkli ve lezzetli. Artık patlıcan ya da başka herhangi bir meyve - sebze için mevsimini beklemeye gerek yok elbette ama mevsiminde yetişen ve taze taze tüketilen sebze ve meyveler gibi olmadığını da kabul etmek gerekiyor. Öyleyse tezgahlardaki yerini alan patlıcan yemeğinden başlamanızda da bir sakınca görmüyoruz. İşte tadı damağınızda yer edecek olan zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi.

1. adım: Patlıcanları alacalı soyun ve 1 cm genişliğinde olacak şekilde dilimleyin. Sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda alın.

2. adım: Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alarak küçük kesilmiş soğanı kavurun.

3. adım: Daha sonra eti istediğiniz küçüklükte doğrayın ve sarımsakla güzelce kavurun.

4. adım: Etin iyice kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve domatesi ilave edin.

5. adım: Baharatlarını da ekleyerek kavurmaya devam edin.

6. adım: Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

7. adım: Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın.

8. adım: Püf noktası: patlıcanların daha lezzetli olmasını istiyorsanız çok çok az üzerlerine toz şekeri serpin.

9. adım: İç harcından üzerlerine koyun. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.

10. adım: Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı fırın kabına aktarın.

11. adım: Üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz, örneğin kaşar rendesi gibi.

Son adım: 200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin ve servis edin. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar