Geri Dön

Zeytinyağlı türlü tarifi

Yılbaşı sofranızda yazdan kalma bir lezzete yer verin. İşte zeytinyağlı türlü tarifi

Zeytinyağlı türlü tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo havuç

Yarım kilo kereviz kökü

Yarım kilo patates

Yarım kilo arpacık soğan

1 1/4 bardak zeytinyağı

2 bardak su

Yarım limon suyu

Tuz

Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye 2 bardak su, yarım limonun suyu, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo kereviz kökü, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo havuç, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo patates, arpacık soğan, 1 bardak ve 1 çeyrek bardak kadar zeytinyağı koyup tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

Üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp düdüklü ses yapmaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirin.

Ateşten aldıktan sonra buharının boşalmasını bekleyip kapağını açın ve servis yapmak için iyice soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber