Geri Dön

Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Yılbaşı sofranızda yazdan kalma bir lezzete yer verin. İşte zeytinyağlı türlü tarifi

Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Düdüklüde zeytinyağlı türlü malzemeleri:

Yarım kilo havuç

Yarım kilo kereviz kökü

Yarım kilo patates

Yarım kilo arpacık soğan

1 1/4 bardak zeytinyağı

2 bardak su

Yarım limon suyu

Tuz

Düdüklüde zeytinyağlı türlü yapılışı:

Düdüklü tencereye 2 bardak su, yarım limonun suyu, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo kereviz kökü, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo havuç, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo patates, arpacık soğan, 1 bardak ve 1 çeyrek bardak kadar zeytinyağı koyup tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

Üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp düdüklü ses yapmaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirin.

Ateşten aldıktan sonra buharının boşalmasını bekleyip kapağını açın ve servis yapmak için iyice soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber