Geri Dön

Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor

İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi

Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan içli köfte incecik bulgurun içine doldurulan lezzetli harç, her lokmada damakları şenlendirir. Ancak içli köfteyi hazırlamak, ustalık ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu lezzetli yemeği pişirirken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, içli köftenin dağılması veya kuru olmasıdır. Ancak usta aşçının verdiği bu püf noktalarla içli köftenizi evde en lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, bu muhteşem tat için doğru malzemelerin seçimi ve doğru tekniklerin uygulanması önemlidir. İşte içli köfte tarifinde kullanılan malzemelerle birlikte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla ilgili bilgiler:

Dışı için:

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçi için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demek maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Haberin Devamı

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

İlk adım olarak, ince ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.

Harcın yumuşak olması için biraz su ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alıyoruz. Bu karışımı soğumaya bırakıyoruz.

Diğer yanda, ince bulguru soğuk suyla ıslatıyoruz ve suyunu çektikten sonra irmik, salça, baharatlar ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Hamur kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Ardından ellerimizi iyice yıkayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avucumuzda açıyoruz ve iç harcı ekleyip limon şeklinde şekillendiriyoruz.

Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

İşte böylece, ustalıkla hazırladığımız içli köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber