Geri Dön

Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı

Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.

Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı

Hatay mutfağının eşsiz bir lezzet şöleni sunan enfes yemeklerinden biri olan tepsi kebabı, sıcak ve samimi sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hatay'ın zengin kültürel dokusunu yansıtan bu yemek, özenle hazırlanan malzemelerin bir araya gelmesiyle muhteşem bir lezzet şölenine dönüşür.

Haberin Devamı

Tepsi kebabı, incelikle hazırlanan etlerin, taze sebzelerle buluştuğu bir lezzet abidesidir. Hatay'ın yöresel lezzetlerinden biri olarak bilinen bu yemek, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Taze baharatların, özenle seçilmiş etlerle harmanlandığı bu muhteşem yemek, uzun yıllardır Hatay mutfağının baş tacıdır.

HATAY USULÜ TEPSİ KEBABI TARİFİ

Hatay mutfağının enfes bir lezzeti olan tepsi kebabı, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte, Hatay mutfağından nefis bir tepsi kebabı tarifi ve yapılış adımları:

Malzemeler:

750 gram kıyma

1 adet büyük boy soğan

2-3 adet acı biber

1 adet kırmızı biber

2 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Haberin Devamı

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre arttırılabilir)

1 çay kaşığı kekik

1,5 tatlı kaşığı kimyon

Bir tutam karabiber

Tuz

Üzeri için:

Domates

Biber

1 çay bardağı ılık su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı Sırrı içine koyduğu malzemede saklı

Yapılışı:

Öncelikle, tepsi kebabını hazırlayacağımız tepsinin içine kıymayı alın.

Üzerine ince kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, sıvı yağı, ince doğranmış biberleri, bütün baharatları ve salçaları ekleyerek iyice yoğurun.

İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip, malzemeleri homojen bir şekilde harmanlayın.

Ardından, elinizle yavaşça bastırarak tepsiye veya bir borcama yayın.

Üzeri için ılık suyun içine domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız salçalı suyu tepsi kebabının üzerine dökün.

Tepsi kebabının üzerini domates ve biber dilimleriyle süsleyin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tepsi kebabı servise hazır! Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber