Adana 65 Şehrin Kent Konseyi Adana'da Buluştu

65 Şehrin Kent Konseyi Adana'da Buluştu

15.10.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

.

65 Şehrin Kent Konseyi Adanada Buluştu

ADANA (AA) - Adana'da "Kent vizyonu ve kent konseyleri toplantısı" yapıldı.

Haberin Devamı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 65 şehrin kent konseyi başkan, genel sekreter ve üyeleri, Adana'da buluştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, toplantıda kentte uyguladığı projeler ve gerçekleştirdiği hizmetleri sunum ile katılımcılara anlattı.

Sözlü, Adana'da "Milliyetçi Belediyecilik" anlayışıyla her vatandaşı aziz bilerek çalıştıklarını, Seyhan'ın merkezindeki mahalle ile Tufanbeyli'nin Kayseri sınırındaki kırsal mahallesine adil hizmet ettiklerini belirtti.

Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşın yerinde kalkınmayla refah toplumuna katılmasını arzuladıklarını kaydenen Sözlü, "Bunun için de kırsalda kalkınma projelerimiz ile göreve geldiğimizden bu yana kırsalda yaşayan çiftçimizi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Kesme çiçek üretiminin yaygınlaştırılması, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi, çilek fidesi, meyve fidanı projeleri ile arıcı ve keçi-koyun yetiştiricilerine güneş paneli dağıtımıyla, kırsaldaki köylünün refahını yükseltme gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sözlü, kentte en hayati ihtiyaçlardan olan yol ve su problemini, 21. yüzyıla yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Belediyeciliğin yalnızca yol yapmak, su getirmek olmadığının farkındalığıyla evde yaşlı bakımı gibi sosyal hizmetlerin yanı sıra eğitime de önem verdiklerini, gençlik merkezlerinde binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim vererek onları geleceğe hazırladıklarını kaydeden Sözlü, şehir merkezinde önemli bir dinlence alanı olan Adnan Menderes Bulvarı'ndaki çalışmaların bir prestij olduğunu kaydetti.

Yazarlar