Adana Adana'ya "Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi"

Adana'ya "Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi"

14.01.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

Adanaya Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi

ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kente kurulacak olan "Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi" hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Demirtaş, makamında İller İdaresi Genel Müdürlüğü Acil Çağrı İşlemleri Genel Müdürü Reşit Gürbüz ve ASELSAN yetkililerini kabul ederek, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşmeyle acil yardım numaralarının tek numarada toplanmasına yönelik çalışmaların kapsamında Adana'da yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi projesinin, ilk aşamada Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra Adana'da da yaşama geçirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Demirtaş, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İller İdaresi Genel Müdürlüğü Acil Çağrı İşlemleri Şube Müdürü Reşit Gürbüz de, Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi'nin, emniyet, jandarma, sağlık ve itfaiye gibi birimlerinin çağrı merkezi mantığıyla kendilerine bağlı olan sabit ve hareketli birimlere ses ve veri transferini eş zamanlı olarak yapabilmesi, asayiş, güvenlik ve sağlık hizmetleri gibi bir çok hizmetin zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağını kaydetti.