Aladağ Doğayı yürüyerek keşfediyorlar

Doğayı yürüyerek keşfediyorlar

16.03.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

Doğayı yürüyerek keşfediyorlar

Doğayı yürüyerek keşfediyorlar

Malik GÖDELİNER/ ALADAĞ,(Adana),(DHA)- ADANALI doğa tutkunları, yaşadıkları coğrafyada bulunan yaylaları, şelaleleri ve kanyonları yürüyerek keşfediyor.
Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) üyeleri doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi. Spor kulübüne Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile kayıt yaptıran doğa tutkunları, Aladağ ilçesindeki Yedigöze Şelalesi'ne yürüyerek burada kahvaltı yaptı. Molanın ardından Ceritler Yaylası'ndan yürüyüşe başlayan doğaseverler, İdamlı Yaylası güzergahı üzerinden Kocakeler Şelalesi'ne ulaştı. 13 kilometrelik yürüyüş sonunda ulaştıkları şelaleye hayran kalan grup üyeleri, doğa harikası yerde bol bol fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmedi. Yaklaşık 40 metre yükseklikten akan ve altında geniş bir mağara bulunan şelale etrafında  mola veren doğa tutkunları, oksijen depoladı.
'KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN'
Kişinin kendine zaman ayırmasını, yaşadığı coğrafyayı da iyi tanıması gerektiğini belirten doğasever Neşe Dörtgöz, ruh sağlığının yanı sıra fiziksel sağlık için de doğada zaman geçirmek gerektiğini belirtti. Evren Akpınar ise keyifli bir doğa yürüyüşü macerası yaşadığını belirterek, ''Yaklaşık 5 saatlik bir yürüyüş sonunda Kocakeler Şelalesine ulaştık. Bu parkuru daha önce hiç görmemiştim. Meğer çevremde bilmediğim ve görmediğim ne çok güzellikler varmış” diye konuştu.
Tüm katılımcılara teşekkür eden Kulüp Lideri Bayram Yalçın, “Kulüp olarak Aladağlar bölgesindeyiz. Bugün Kocakeler Şelalesi'ni görmeye geldik. Tabi ki buraya yaklaşık 13 kilometre patika yoldan yürüyerek ulaşabildik. Bu süreçte sağlık için hem yürüyüş yapıyoruz hem de tüm çevremizi tanıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI