Ceyhan Ceyhan Belediyesi'nin üniversiteye hazırlık kursları sürüyor

Ceyhan Belediyesi'nin üniversiteye hazırlık kursları sürüyor

13.11.2019 - 14:03 | Son Güncellenme:

Ceyhan Belediyesi'nin üniversiteye hazırlık kursları sürüyor

Ceyhan Belediyesinin üniversiteye hazırlık kursları sürüyor

ADANA,(DHA)- CEYHAN Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (CEGEM) 12'inci sınıfta öğrenim gören ve mezun durumdaki öğrencilere üniversite sınavına hazırlık dersleri veriliyor.
Öğrencileri üniversite sınavına hazırlamayı hedefleyen Ceyhan Belediyesi, Gençlik Eğitim Merkezi aracılığıyla haftanın 6 günü 602 öğrenciye ücretsiz hizmet veriyor. Eylül ayında ücretsiz üniversite sınavına hazırlık derslerine başlayan Gençlik Eğitim Merkezi, dar gelirli öğrencilere eğitim imkanı sağlamanın yanı sıra biyoloji, fizik, kimya, coğrafya, tarih, Türk dili edebiyatı ve matematik derslerinde uzman öğretmenlere ve ön büro ve hizmet alanlarında çalışan 14 kişiye de istihdam imkanı sağlıyor.

'ÜCRETSİZ EĞİTİM HERKESİN HAKKI'
Gençlik Eğitim Merkezi’nin hizmetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kadir Aydar, "CEGEM 2014’te hayata geçirilmiş bir hizmetti.  Ancak Ceyhan Belediyesi yalnızca bina desteği veriyordu. Eğitim, Halk Eğitim Merkezi tarafından sağlanıyordu. Şu anda Ceyhan Belediyesi olarak tamamen kendi imkanlarımızla, hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan öğrencilerimizin geleceği için hizmet veriyoruz. Belediyemizin Gençlik Eğitim Merkezi partili, partisiz ayırmadan her kesimden öğrenciye hizmet veriyor. Ücretsiz eğitim herkesin hakkı.  Şu an sadece üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz bu hizmetten yararlanabiliyor. Belediyemizin imkanları arttıkça hizmet ağımızı da genişleteceğiz. Gençler bizim geleceğimiz, onların geleceği bizim de geleceğimiz” dedi.

FOTOĞRAFLI