Kozan Kozan'da 'Bir Kask Bir Hayat' uygulaması

Kozan'da 'Bir Kask Bir Hayat' uygulaması

17.09.2021 - 14:48 | Son Güncellenme:

Kozan'da 'Bir Kask Bir Hayat' uygulaması

Kozanda Bir Kask Bir Hayat uygulaması

Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- KOZAN'da 'Bir Kask Bir Hayat' projesi kapsamında motorsiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı. 
İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan denetime Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çimen, Trafik Büro Amiri Ergün Yavuz, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Saygılı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Faruk Yiğenoğlu katıldı.
Kask kullanmayan ilk sürücüyü durduran Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, bu durumun kişinin hayatına mal olabileceğini anlattı. İlçede 'Bir Kask Bir Hayat' projesini uyguladıklarını belirten Kaymakam Gürçam, "Trafik kuralları gereği her motosiklet sürücümüz kask takması gerekiyor. İlçemizde en hareketli noktada  farkındalık yaratmak bilinçlendirme çalışması yapmak için motosiklet sürücülerimize kask takma sözü alarak kasklarını hediye ettik. Motosiklet kazalarında normal araç içinde olanlardan çok daha fazla ve ölüm oranlarında motosiklet 16 kat fazla bir risk taşıyor” diye konuştu. 
Denetimde kasksız yakalanan sürücüler de kask takma sözü vererek emniyet teşkilatına teşekkür etti. 

FOTOĞRAFLI

Yazarlar