Merkez Daha Dijital Daha Güçlü Projesi, hibe programına kabul edildi

Daha Dijital Daha Güçlü Projesi, hibe programına kabul edildi

30.11.2021 - 17:24 | Son Güncellenme:

Daha Dijital Daha Güçlü Projesi, hibe programına kabul edildi

Daha Dijital Daha Güçlü Projesi, hibe programına kabul edildi

ADANA,(DHA)- İŞ ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (BPW-ADANA) tarafından hazırlanan Daha Dijital Daha Güçlü Projesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN-WOMEN) tarafından küçük ölçekli hibe programına kabul edildi.
BPW-Adana tarafından hazırlanan Daha Dijital Daha Güçlü Projesi,  Türkiye’de kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin ve çok paydaşlı ortaklıkların güçlendirilmesi amacıyla çağrıya çıkan küçük ölçekli hibe programına kabul edildi. Proje  kabulünden sonra yapılan birçok hazırlık sonunda 25 Kasım’da UN-WOMEN ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI ADANA) arasında, karşılıklı proje sözleşmesi imzalandı.
BPW-ADANA Başkanı Sinem Özgen, 5 farklı dilde kadınların hayatlarına dokunacak eğitim videolarının dijital ortama taşınması ve kadınların her alanda kendilerini geliştirmesi gerektiğinin farkındalığına varmaya, motivasyon videoları ile kadınların her zaman toplumumuzda güçlü durmasına inandıklarını kaydetti. Özgen, “Dernek çalışmalarını daha aktif hale getirmek, sürekliliğini sağlamak ve tüm dünyada gerçekleşen dijital dönüşüme uyum sağlamak amacıyla kurgulanan proje ile daha güçlü dijital alt yapısı ile daha güçlü bir sivil toplum kuruluşu formu ortaya çıkacaktır. Proje bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim ve motivasyon çalışmaları ile daha bilgili kadınlara, daha umutlu kadınlara dönüşüm başlayacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI