Merkez Jakaranda Kültür Sanat Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı'na rakip olmayacak

Jakaranda Kültür Sanat Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı'na rakip olmayacak

23.05.2022 - 15:53 | Son Güncellenme:

Jakaranda Kültür Sanat Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı'na rakip olmayacak

Jakaranda Kültür Sanat Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalına rakip olmayacak

Nuri PİR/ADANA,(DHA)- Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Jakaranda Kültür Sanat Festivali’nin, her yıl nisan ayında düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na rakip olmayacağını belirterek, “Adanamız’ın mayısı da çok güzeldir. ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’na gelmediyseniz şayet sizi Jakaranda’ya bekliyoruz’ diyeceğiz ve birbirini besleyecek, büyütecek 2 festival ve karnaval haline gelecek” dedi.
Çukurova Belediyesi tarafından 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek “Jakaranda Kültür Sanat Festivali” ile Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve festival yöneticileri katıldı.
Festival hakkında bilgi veren Başkan Soner Çetin, Çukurova’yı kültür ve sanat kenti yapma hedefiyle çıktıkları yolda önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Başkan Çetin, “Çukurova’yı kültür-sanat kenti yapma hedefiyle çıktığımız yolda önemli bir adım daha atıyoruz. 8 yıllık görev süremiz içerisinde olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapma gayreti içinde olurken bir yandan da Çukurova halkının beklentilerini karşılayabilmek amacıyla kültür sanat etkinliklerine ağırlık verdik. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Uluslararası Karikatür Festivali, Yılmaz Güney Anma Günleri gibi etkinlikler hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ses getirdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi her alanda olduğu gibi kültür sanat etkinliklerinde de olumsuz etkilerini gösterdi. Bundan dolayı 3 yıl önce patent hakkı için başvurduğumuz, ilkini de 2020’de yapmayı planladığımız Jakaranda Kültür Sanat Festivalini bu yıl hayata geçiriyoruz” dedi.
JAKARANDALAR MAYISTA ÇİÇEK AÇIYOR
Jakaranda çiçeklerinin Mayıs ayında açtığını vurgulayan Başkan Çetin, “Ağırlıklı olarak Mayıs ayında çiçeklerini açmakta ve bu dönemde olağanüstü güzellikte bir görsellik sunmaktadır. Belki de hepimizin önünde fotoğraf çektirdiği ama adını bile bilmediği bu ağacın adını verdiğimiz festivalle Adana’mızın adını Kültür Sanat yönüyle ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Festivali de Jakaranda çiçeklerinin açtığı Mayıs ayında yapıyoruz. 3 yıllık bir serüvenin sonunda gerçekleştireceğimiz festivalimizde; ziyaretçilerimizin, sanatın her dalını görmesini yaşamasını isteyerek planlama yaptık” diye konuştu.
FESTİVALDE DOLU DOLU EĞLENCE 
Festival hakkında detayları bildiren Başkan Çetin şöyle devam etti:
“Festival alanı olarak belirlediğimiz Turgut Özal Bulvarı esnafı ve vatandaşlarla görüştük. Esnafa da ekonomik katkı sağlamak amacıyla festivalimizi tek bir noktada yapmak yerine tüm bulvara yaymayı kararlaştırdık. Yine aynı amaç doğrultusunda satış standı oluşturmadık. Festivalimizin eğlence içeriğini sanatla birleştirmek için her sahne yanında sanat çadırları oluşturduk. Bu çadırlarda; resim, heykel, fotoğraf, ahşap oyma, cam üfleme, seramik, mozaik, kağıt rölyef, grafiti gibi sanat alanlarından çok değerli sanatçılarla, vatandaşlarımızı buluşturacağız. Ziyaretçilerimiz; sanatçılarımızla birlikte karşılıklı bu sanat dallarını gerçekleştirme imkanı bulabilecekler. 26 Mayıs günü saat 19.30’da festival yürüyüşümüz. Birçok sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek bu yürüyüşün ardından çeşitli gösteriler yapılacak ve Şehitler Bulvarı’ndaki Ceylan Ertem konseri ile devam edecek. 27-28-29 Mayıs tarihlerinde ise Turgut Özal Bulvarı’nda, yaklaşık 4 kilometrelik hat boyunca, 6 ayrı noktada oluşturacağımız sahnelerde yerli veya yabancı müzik içerikli 35 konser, 8 dans gösterisi,  farklı enstrümanlarla müzik dinletileri ve bir çok görsel şovun bulunduğu sahne programlarımız 3 gün boyunca 17.00 ile 23.00 saatleri arasında devam edecek” ifadelerini kullandı.
'ADANAMIZ'IN MAYISI DA ÇOK GÜZELDİR'
Başkan Çetin, Jakaranda Kültür Sanat Festivali’nin Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na rakip olmayacağını belirterek, “Nisan ayında Adanamız çok güzel oluyor. Bu yıl biraz daha erken kutlamak zorunda kaldık karnavalı çünkü Ramazan ayı araya giriyordu. Nisan ayında Adana’ya gelin diyoruz herkese, binlerce, yüzbinlerce insan Adana’ya akın ediyor. Adanamız’ın mayısı da çok güzeldir. Artık ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’na gelmediyseniz şayet sizi Jakaranda’ya bekliyoruz’ diyeceğiz ve birbirini besleyecek, büyütecek 2 festival ve karnaval haline gelecek” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI