Merkez Seyhan’da atık ilaçlar toplanmaya başlandı

Seyhan’da atık ilaçlar toplanmaya başlandı

13.06.2021 - 11:59 | Son Güncellenme:

Seyhan’da atık ilaçlar toplanmaya başlandı

Seyhan’da atık ilaçlar toplanmaya başlandı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi ile Adana Eczacı Odası’nın (ADEO) ortak projesiyle ilçedeki 80 eczaneye ‘Evsel Atık İlaç Toplama Kumbarası’ teslim edildi.
Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Yönetmelikleri uyarınca belediye ile ADEO, halk sağlığını, doğayı ve çevreyi korumaya yönelik olarak kullanılmayan ya da miadı dolmuş atık ilaçların toplanıp, imha edilmesi için işbirliği yaptı. ADEO’nun yaptığı çalışma sonucu ilçedeki 327 eczaneden 80’i atık ilaç toplama noktası olarak belirlendi.
Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, belirlenen eczanelere 80 litre kapasiteli, ağzı kilitli, sarı renkli Evsel Atık İlaç Toplama Kumbarası’nı teslim etti. Atık ilaç toplama noktalarını gösteren harita ise Seyhan Belediyesi ile ADEO’nun resmi internet sayfalarında yayınlanarak halkın bilgisine sunuldu.
İlaçların da birer kimyasal madde olduğuna işaret eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, lavabolara dökülen ya da çöpe atılan ilaçların toprağı ve suyu kirletebileceğini kaydetti. Başkan Akay,  “Sağlıklı bir yaşam için toprağımızı, suyumuzu, havamızı korumalıyız. Adana Eczacı Odası ile birlikte atık ilaçları toplayıp, imha edilmesini sağlayarak, halk sağlığını ve doğamızı koruma konusunda çok önemli bir hizmeti yerine getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
ADEO Yönetim Kurulu Üyesi ve Atık İlaç Toplama Sorumlusu Uzm. Ecz. Fatma Tuğçe Dalkır da “Proje kapsamında halkımız artık kullanmadıkları ilaçları atık ilaç toplayan eczanelerimize götürerek toplum ve çevre sağlığının korunmasına katkıda bulunabilecekler” dedi.
ATIK İLAÇLAR NASIL TOPLANACAK?
Vatandaşların belirlenen noktalara yerleştirilen atık ilaç toplama kumbaralarına attığı ilaçları Seyhan Belediyesi ekipleri belli zaman aralıklarında toplayıp, Yeşiloba Atık Getirme Merkezi’nde depolayacak. Depolanan atık ilaçlar belli bir miktara ulaştıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan bertaraf tesislerine gönderip atık ilaçların imhasını sağlayacak.

FOTOĞRAFLI