Merkez YAKUT ekipleri sahada

YAKUT ekipleri sahada

30.07.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

YAKUT ekipleri sahada

YAKUT ekipleri sahada

ADANA,(DHA)- ADANA’da ve ülke genelinde yaşanabilecek doğal veya insan kaynaklı afetlere hazırlıklı olmak ve olası afetlerde can ve mal kaybını önlemek amacıyla Yüreğir Belediyesi bünyesinde Yüreğir Arama Kurtarma Timi (YAKUT) bölgede çıkan yangınlarda tahliye, lojistik destek alanlarında çok önemli katkı sağladı.
Aralarında psikolog, hemşire, sosyal yardım uzmanı, inşaat ve jeoloji mühendisi ile harita teknikeri de bulunan YAKUT, deprem, sel, orman yangını, trafik kazası, boğulma ve yangın gibi doğal ve insan kaynaklı afetlere gönüllü müdahale edebilecek şekilde eğitildi. YAKUT, önceki gün Kozan Kızlarsekisi bölgesinde 90 yaşında Mesude Yücel ve 70 yaşındaki kızı Nesibe Öndeş'i yangınların arasından kurtardı. YAKUT ekipleri, Belören Mahallesi'nde vatandaşların ise tahliyesine yardımcı oldu. Ekipler, Kadirli bölgesindeki çıkan yangına lojistik desteğe gitti.
Bölgede çıkan yangınlara Yüreğir Belediyesi olarak arazözler, kepçeler ve arama kurtarma ekipleri ile destek olduklarını belirten Başkan Kocaispir, Belören Mahallesi'nde yangın bölgesini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kocaispir çıkan yangınlar dolayısıyla çok üzgün olduğunu belirterek "Adana’da ve tüm Türkiye’de çıkan yangınlar hepimizi derinden üzdü. Kayıplarımızı en aza indirmek için Yüreğir Belediyesi olarak diğer kurumlarımızla birlikte uyumlu olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz. Özellikle yaz aylarında bütün vatandaşlarımız lütfen çok dikkatli olsunlar. Çünkü yanarak yok olan geleceğimiz" dedi.
YAKUT ekiplerine teşekkür eden Başkan Kocaispir, Nesibe Öndeş ile telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Kocaispir, Nesibe Öndeş’i ve annesi Mesude Yücel’i en kısa sürede ziyaret edeceğini söyledi.

 

FOTOĞRAFLI