Merkez Yüreğir Belediyesi personellerine temel afet bilinci eğitimi

Yüreğir Belediyesi personellerine temel afet bilinci eğitimi

19.02.2020 - 11:18 | Son Güncellenme:

Yüreğir Belediyesi personellerine temel afet bilinci eğitimi

Yüreğir Belediyesi personellerine temel afet bilinci eğitimi

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi personellerine yönelik Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından temel afet bilinci ve yangın eğitimi konusunda bilgilendirme toplantısı ve yangın tatbikatı yapıldı. 
AFAD ekiplerince belediye personellerine 'Temel Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi' konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Teorik eğitimin ardından Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği çıkan yangın uzman ekipler tarafından uygulamalı olarak gösterilerek söndürüldü. Belediye personeline yangın tüpünün nasıl kullanılacağı da gösterildi. Bazı belediye çalışanlarının uygulamalı olarak yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdüğü tatbikat gerçeğini aratmadı.
Belediye personelinin gelişimi konusunda çok sayıda eğitim programı düzenlediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "İlk müdahale çok önemlidir. İlk yardım hayat kurtarır. Ekiplerimizi ve insanımızı bu konularda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Personelimize yönelik benzer eğitim programlarımız devam edecek" dedi. 

FOTOĞRAFLI