Pozantı Gastronomi Treni Pozantı’ya çıkarma yaptı

Gastronomi Treni Pozantı’ya çıkarma yaptı

07.10.2023 - 15:49 | Son Güncellenme:

Gastronomi Treni Pozantı’ya çıkarma yaptı

Gastronomi Treni Pozantı’ya çıkarma yaptı

Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)- ADANA’da bu yıl 7’nci kez düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında organize edilen ‘Gastronomi Treni’ Pozantı’da davul zurna ile karşılandı.
Valilik ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, ‘100’üncü yılında Cumhuriyet lezzetleri’ mottosuyla düzenlenen 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında davetliler, Adana’dan özel tren ile Pozantı’nın Belemedik Tabiat Parkı'na geldi. Davetliler, yöresel ürünlerden hazırlanan organik yiyeceklerle kahvaltı yaptı. Tarihi mekan ve sonbahar mevsimi nedeniyle doğada oluşan renk cümbüşü eşliğinde kahvaltı şöleni yaşayan davetliler, sıkma ve böreklerin yanı sıra bal, çilek, peynir, üzüm, zeytin ve birbirinden lezzetli reçellere tam not verdi. Adana'dan gastro treni ile Pozantı ilçesinin Belemedik Mahallesi'ne gelen davetlileri istasyonda Kaymakam Fatih Karamahmut ve Belediye Başkanı Mustafa Çay karşıladı. Kahvaltıya Vali Yavuz Selim Köşger, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, basın mensupları, çok sayıda yerli ve yabancı lezzet ustaları ile internet fenomenleri katıldı. 
'SAKLI BİR CENNET BAHÇESİ GİBİ'
Kahvaltıdan sonra bir açıklama yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana Lezzet Festivalimizin güzel bir aşamasındayız. Geleneksel hale getirilmiş olan Pozantı ilçemizin bu doğasıyla güzel Belemedik Mahallesinde misafirlerimize doğal ve yöresel ürünlerle dolu kahvaltı aşamasını icra ediyoruz. Sabah Adana’dan lezzet treni ile başlayan yolculuğumuz bizi Torosların serin ve tarih kokan Belemedik Tabiat Parkı'na getirdi. Burası adeta saklı bir cennet bahçesi gibi gözlerden uzak böyle güzel bir yer olması beni çok mutlu etti. Hem doğa hem de coğrafyası ile buradaki sıcak karşılama ve tabi ki doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı masası bütün stresimizi aldı. Doğal özelliğini bozmadan insanlar için Belemedik’i kullanışlı hale getiren Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay’ı tebrik ediyorum” dedi (DHA)

FOTOĞRAFLI