Yüreğir Başkan Kocaispir’den 2 yeni kreş müjdesi

Başkan Kocaispir’den 2 yeni kreş müjdesi

15.10.2020 - 15:51 | Son Güncellenme:

Başkan Kocaispir’den 2 yeni kreş müjdesi

Başkan Kocaispir’den 2 yeni kreş müjdesi

ADANA, (DHA)- ADANA Yüreğir ilçe Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçede hali hazırda hizmete devam eden kreşler dışında yakın zamanda 2 yeni kreşin açılması için çalışmalara hız kazandırdıklarını kaydetti.
Yüreğir Belediyesi, ilçede geçtiğimiz Ocak ayında açılışı Yüreğir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir tarafından yapılan Atakent Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin ardından ilçede yeni 2 ayrı kreş için çalışmalara başlanacağını duyurdu. ‘Gülümseme sizden, eğitime destek bizden’ sloganıyla 80 öğrenci kapasitesi ile açılan Atakent Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde pandemi sürecinde tedbir amaçlı 41 çocuğa hizmet verilirken kreşteki her sınıfta en fazla 10 çocuk eğitim görüyor. Ayrıca yine koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında çocukların ateş dereceleri 4 saatte bir ölçülerek kayıt altına alınıyor.
‘OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’
Hem minik öğrenciler hem de ebeveynleri için okul öncesi eğitimin hayati önem taşıdığının altını çizen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, özellikle anne ve babanın çalıştığı ailelerin günlük hayatını aksamadan sürdürebilmesi adına kreşlerin olmazsa olmaz olduğunu kaydetti. Kreş ve gündüz bakımevlerine talebin yoğun olduğunu ifade eden Başkan Kocaispir, “ Bu talebe karşılık biri PTT Evleri diğeri ise Kazım Karabekir Mahallesi olmak üzere ilçemizde iki kreş daha açacağız. Çok ciddi bir yatırımla yüzlerce çocuğumuzun eğitim görebileceği, yeşil bahçeli, oyun alanları, ders, özel boyama ve uyuma odaları ile son derece modern kreşler açma çabası içindeyiz. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde ciddi bir eksiklikte giderilmiş olacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI