Çay Sultandağları'na tırmanıp, bayrak diktiler

Sultandağları'na tırmanıp, bayrak diktiler

27.12.2020 - 10:17 | Son Güncellenme:

Sultandağları'na tırmanıp, bayrak diktiler

Sultandağlarına tırmanıp, bayrak diktiler

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde faaliyet gösteren Çay Dağcılık Trekking Kulübü üyeleri Sultandağları Sivrice Tepesi'ne tırmanış gerçekleştirerek, Türk bayrağı dikti.

Çay Dağcılık Trekking Kulübü üyeleri bu hafta Sultandağları Sivrice Tepesi'ne tırmandı. Rakımı 1843 olan tepede üyeler Türk bayrağı açtı. Tepede dinlenme molasında meslek öğretmeni Nurettin Turan (61) kavalıyla konser verdi.

Çay Dağcılık Trekking Kulübü Başkanı Ali Demiral, haftalık faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "Bu hafta rotamız Sivrice Tepesi ve burada bulunan Mahsen Mağarası ve yaylası idi. Sabah Çay Çağlayan Park önünde buluştuk ve öğleye doğru zirveye vardık. İncelemelerimizin ardırdan dinlenme ve çay molası verdik. Nurettin hocamız kavalı ile bize muhteşem bir konser verdi. Temiz havada bizlere çok iyi geldi. Kendisine teşekkür ederim. Burada şanlı bayrağımızı dikerek, dalgalandırdık. Fotoğraflar çektik. Oksijenimizi aldık, inişimizi akşama doğru tamamladık" dedi.

'BÖLGENİN EN İYİ KAVAL ÇALANIYIM'

Çay Çıraklık Okulu'nda meslek dersleri öğretmeni olan Nurettin Turan, "Çocukluğum çoban olarak çalışarak geçti. Sultandağları'nda küçükbaş hayvan otlatarak çalıştım. 3 çocuk yetiştirdim ve okuttum. Hem çobanlık hem de okumak. Dağlarda tek eğlencen kaval çalmak. Bölgede benden daha iyi kaval çalan yok. Arkadaşlara molalarda kaval çalarım. Çobanlığımı hiçbir zaman saklamam ve gurur duyarım. Bu sene artık öğretmenlikten emekli olacağım. Yaş doldu. Kavalımla bundan sonra daha çok ilgileneceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI