Dinar Dinar'da koruyucu aile semineri

Dinar'da koruyucu aile semineri

23.06.2021 - 10:36 | Son Güncellenme:

Dinar'da koruyucu aile semineri

Dinarda koruyucu aile semineri

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 'koruyucu aile' konulu seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Dinar Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen koruyucu aile seminerine Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, MHP İlçe Başkan vekili Adnan Güzeldal, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, siyasi partilerin kadın kolları başkanları, ilgili daire amirleri, muhtarlar ve koruyucu aileler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, bakanlığın koruyucu aile çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Seminerde ise yetkililer tarafından anne ve babası bulunmayan çocuklara koruyucu aile olmak için gerçekleşen süreç ve işleyiş anlatıldı.

Kaymakam Selami Kapankaya, seminer sonrasında yaptığı konuşmada, "Aile bütünlüğü çocuklarımız için büyük bir önem taşıyor. Bu bağlamda çocuklarımız her zaman sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyuyor. Bu tür seminerlerin düzenlenmesiyle koruyucu ailelerimizin artması hedefleniyor. Koruyucu ailelerimiz sayesinde çocuklar aile duygusunu bir nebze olsun yaşıyor" dedi.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı da "Dinar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımız ile ailelerimizin ihtiyaçlarını imkanlarımız dahilinde karşılıyoruz. Belediye olarak ihtiyaçların karşılanması için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI