Dinar Dinar'da spor şöleni

Dinar'da spor şöleni

07.10.2021 - 14:21 | Son Güncellenme:

Dinar'da spor şöleni

Dinarda spor şöleni

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR,(DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde ilk defa kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında halk oyunları gösterisi, tenis voleybol, güreş müsabakaları yapıldı.

Dinar'da ilk defa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapıldı. Etkinliğe Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkadir Yıllık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkadir Yıllık, etkinliklerin her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenendiğini söyledi. Etkinliklerde çocukların spora başlamalarını sağlamak en önemli hedef olduğunu anlatan Yıllık, herkesi spora ve spor yapmaya davet etti.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ise çocukları spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için etkinliğin öneminden bahsetti. Bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sarı, "Belediye olarak her zaman spora desteğimizi sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız destekle mevcut tesislerimize ilave olarak şu anda ihale aşamasında olan olimpik yüzme havuzu ve bir halı sahayı Dinar'a kazandıracağız" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya da şunları söyledi:

"İlçede herkesi sporu sever hale getirmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde bir bisiklet etkinliği gerçekleştirdik. Sporu her yerde yapabilme imkanımız var. Yine okullarımızda sadece akademik başarı değil görsel sanatlar ve spor gibi alanlarda da çeşitli yarışmalarda dereceler yaparak sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri için bizler üzerimize düşeni yapacağız. Okullarımızda spor imkanlarını geliştirmeye devam ediyoruz."

Etkinlikte Kır Efeler Halk Oyunları gösterisinin ardından güreş müsabakaları yapıldı. Sokak futbolu, engelli voleybol, tenis müsabakaları düzenlendi. Etkinlik Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat'da tenis oynamasıyla son buldu.

Etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI