Ağrı PATNOSGÜCÜ SPOR BAL’A YÜKSELDİ

PATNOSGÜCÜ SPOR BAL’A YÜKSELDİ

23.04.2016 - 19:04 | Son Güncellenme:

.

PATNOSGÜCÜ SPOR BAL’A YÜKSELDİ

Ağrı Gençlerbirliği Spor ile Patnosgücü Spor arasında oynanan Bal Ligi Play Out müsabakasından Patnosgücü Spor, Ağrı Gençlerbirliği Spor’u yenerek Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.
Ağrı Vali Lütfiyiğenoğlu Stadyumunda oynanan BAL Ligi Play Out müsabakasını izlemeye Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Kemal Atmaca, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, İl Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yüzak, İl Hakem Kurulu hakem atama sorumlusu Erdinç Güneş ile İl Hakem Kurulu üyeleri Osman Sarı, Can Kaya ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Her iki takımında birbirlerine üstünlük kuramadığı müsabakada 90 dakika 0-0 eşitlik ile sonuçlandı. Uzatma dakikalarında her iki takımda karşılıklı gol bulunca beraberlik bozulmadı. Gerçekleşen seri penaltılar sonucunda Patnosgücü Spor, Ağrı Gençlerbirliği Spor’u 5-4 yenerek BAL Ligine yükselmeyi başardı. Bir yıldır takıma emek verdiklerini ifade eden Patnosgücü Spor antrenörü Canip Şahin, “İnanın 1 senenin emeği var. Bu takımı ilk kurduğumuz günden şu dakikaya kadar ben ve ekibim olarak bir tek şeye inanmıştık. O da bu takımın BAL Ligine çıkmasıydı. Çok şükür Allahıma bunu başardık ne mutlu ki bize bu sevinci tekrar Patnos’a yaşattık” dedi.
İki takımında müsabakada iyi oynadığını ifade den Patnosgücü Spor Kalecisi Şafak Can Kuru, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben Antalya’dan geliyorum. Benim gibi birkaç arkadaşımda dışarıdan Patnos’a geldik. Yaklaşık 8 aydır buradayız. 8 aydır çektiğimiz emeği, sıkıntıyı yeri geldi problemleri hepsini aşmak için buradaydık. Ben hak ettiğimize inanıyorum. İki takımda iyi oynadı sonuçları penaltılar belirledi. Hakkımız bizimmiş. İnşallah bu takımı BAL Liginden de 3’üncü lige çıkaracağız” dedi.
Patnosgücü Spor’un önümüzdeki sezon BAL Ligi’nde Ağrı’yı temsil edeceğini ifade eden Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, “Bölgesel Amatör’e yükselme mücadelesinde Ağrı Gençlerbirliği Spor ile Patnosgücü karşı karşıya geldiler. Müsabakanın 90 dakikası ve uzatmaları beraberlik ile sonuçlandı. Seri penaltı vuruşları sonucunda Patnosgücü Spor müsabakayı yenerek önümüzdeki sezon Ağrı’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etmeye hak kazandı” dedi.

Yazarlar