Amasya HOLLANDALI GENÇLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ

HOLLANDALI GENÇLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ

18.03.2014 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

HOLLANDALI GENÇLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ

Amasya Üniversitesi’nde Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü anısına ücretsiz Çanakkale menüsü dağıtıldı.
Buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan menüden öğrencilerin yanı sıra İstanbul ile Pekin arasında bisiklet turuna çıkıp Amasya Üniversitesi’ne uğrayan Hollandalı üniversiteliler Mıchıel Schonk, Martıjn Koolen, Sımone Lındenhovıus, Stephanıe Kleın Ikkınk ile Joya Van Hout da yedi.
Üniversite yetkilileri, konuklarının o dönemde cephede Türk askerlerine verilen yemek hakkında bilgiler aldıklarını belirtti.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Çanakkale Zaferi emperyalizme, sömürüye karşı Türk halkının destansı başarısının tescillendiği yerdir” dedi.
Orbay, “Çanakkale bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez halklarının ömür boyu sürecek kan bağı anlaşmasının, kardeşliğinin imzalandığı da yerdir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zafer’inin 99. yıl dönümü vesilesiyle Çanakkale’de vatan topraklarını canı pahasına savunarak 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.