Merkez Başkan Sarı: Amasya dünyaya entegre olmalı

Başkan Sarı: Amasya dünyaya entegre olmalı

31.10.2021 - 10:40 | Son Güncellenme:

Başkan Sarı: Amasya dünyaya entegre olmalı

Başkan Sarı: Amasya dünyaya entegre olmalı

Sinan HARMANCI-Şerife Serap KARA/AMASYA,(DHA)- AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Biz Amasya’ya uzaydan bakıyoruz. Diyoruz ki; Amasya dünyaya entegre olmalı, dünya artık bir köy ve şehrimiz o bölgenin bir mahallesi olmalı diye gayret gösteriyoruz" dedi.

Amasya Belediyesi tarafından tamamlanan projelerin açılışı ve şehre kazandırılacak olan otelin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kurdele kesimi sonrasından Cumhuriyetin Bayramı kapsamında THM sanatçısı Sevcan Orhan seslendirdiği parçalarla sahne aldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören, MHP Amasya İl Başkanı Şuayip Ak, Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Alperen Akpınar, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Yetik, MHP İlçe Başkanları ve protokol üyelerinin katılımı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek olan Hilal Çorba İkramevi, Yenice’de açılan ilk etapta 60 kişiye istihdam sağlayan tekstil atölyesinin açılışı ve Amasya’nın dünyaya açılmasında önemli bir rol oynayacak olan otelinin temel atma töreni düzenlendi.

BAŞKAN SARI: HEPİNİZ YABANCI DİL ÖĞRENECEKSİNİZ

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kent adına bir mutluluğu beraber paylaşmanın ve bölüşmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Başkan Sarı, "Açılışını ve temelini attığımız projelerimiz sizin gördükleriniz. Bir de sizlerin görmedikleri var, duymadıklarınız var, daha neler neler göreceksiniz. Önemli olan yapılan çalışmaları gönülden kabullenebilmektir. Önemli olan verilen sözün, taahhüttün yerine gelebileceğine inanabilmektir. Elhamdülillah biz söz verdik. Her sözümüzü yerine getireceğiz. Bize inandığınızdan, güvendiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Biz Amasya’ya uzaydan bakıyoruz. Diyoruz ki; Amasya dünyaya entegre olmalı, dünya artık bir köy ve şehrimiz o bölgenin bir mahallesi olmalı diye gayret gösteriyoruz. Onun için de bu oteli dünyanın neresinden internete girerse girsin, karşında Amasya’yı görecek. Amasya’yı dünya duyacak. Bu can bu bedende kaldığı müddetçe bu şehri dünyaya entegre etmezsem, sizi dünya ile tanıştırmazsam siz bana neyi uygun görürseniz ben ona razıyım. Hepiniz yabancı dil öğreneceksiniz. Esnafımızın cebinde euro, dolar olacak. Bu bir Mehmet Sarı sözüdür. Sizlerden tek dileğim bu yolculuğumda benden hayır dualarınızı eksik etmeyin" dedi.

VALİ MASATLI: CUMHURİYETİMİZ KOLAY İLAN EDİLMEDİ

Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise, “Cumhuriyetimiz kolay ilan edilmedi. Lütfen bu kazanımlarımızın değerini hep birlikte bilelim. Devletsiz ve milletsiz olmanın ne demek olduğunu aslında burada bulunan herkes çok iyi biliyor. Suriye, Irak ve Libya’yı bir düşünün. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece bu ülke ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI