Amasya Vergi Haftası

Vergi Haftası

27.02.2017 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

Vergi Haftası

AMASYA (AA) - Taşova ve Suluova ilçelerinde 28. Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haberin Devamı

Etkinlikleri çerçevesinde Taşova Vergi Dairesi Müdürlüğü çalışanları Yıldırım Akbulut Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Taşova Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Sönmez, yaptığı açıklamada, etkinliklerle vergi bilincinin artırılmasını hedeflediklerini belirterek, "Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla, Vergi Haftası ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır." dedi.

- Suluova

Suluova Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel ve personeli, Suluova Kaymakamı Vural Karagül'ü makamında ziyaret etti.

Karagül, yaptığı açıklamada, herkesin kamu giderlerini karşılamak için mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımının maliye politikasının sosyal amacı olduğunu ifade eden Karagül, şöyle konuştu:

"Bu nedenle verginin anayasamızda yer alması ve vatandaşlık görevi olması hasebiyle vergi ödemek yerine getirilmesi zorunlu ve çok önemli bir ödevdir. Dolayısıyla kimsenin vergi ödememe gibi ya da ödeme konusunda direnme gibi bir tercihi söz konusu olamaz. Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapılacak harcamalarda vergiler çok önemli bir mali kaynak oluşturmaktadır."