Amasya Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

18.09.2017 - 13:36 | Son Güncellenme:

.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

AMASYA (AA) - Amasya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Beyazıt İlkokulu’nda devam eden törende konuşan Amasya Valisi Osman Varol, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını dileyen Varol, "İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Törenin ardından Varol ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Gümüşhacıköy, Merzifon, Suluova, Taşova, Hamamözü ve Göynücek ilçelerinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.