Ankara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29.10.2018 - 15:10 | Son Güncellenme:

.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kulp, Batman'ın Gercüş ve Sason ile Şırnak'ın Silopi ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Sason Spor Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Abdullah Özadalı burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin zor şartlarda Kurtuluş Savaşı'nı kazandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Milli Mücadele sonunda elde ettiği bağımsızlığın, Cumhuriyet ile taçlandırıldığı günün 95'nci yılına ulaşmanın gururu, mutluluğu ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Büyük devlet adamı ve yüce komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz."

Okunan şiirlerin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

- Gercüş

Gercüş Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kaymakam Mevlüt Şekerci, Cumhuriyet'in önemine değindi.

Şiir okunması, müzik dinletisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle devam eden tören resmi geçitle sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Özge Özgecan Ateş, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Sırlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sirac Badur, siyasi parti temsilcileri, kamu kuruluşu ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Silopi

Silopi Stadında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Sezer Işıktaş yaptığı konuşmada Kurtuluş Savaşı'nın milletin var olma mücadelesi, Cumhuriyetin ise yeniden dirilişin sembolü olduğunu söyledi.

172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru'nun da katıldığı program resmi geçit ile son buldu.

- Kulp

Kulp ilçesinde Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu'nun tebrikleri kabulünden sonra program Kulp Stadı'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Fatih Dülgeroğlu konuşmasında, "Cumhuriyet, esasında toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafyada küllerinden yeniden dirilişimizin ifadesidir." dedi.

Haberin Devamı

Şiir okunması, müzik dinletisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle devam eden tören resmi geçitle sona erdi.