Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: “Çinçin İsmini Artık Dolmuşlardan Da Kaldırtacağız”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: “Çinçin İsmini Artık Dolmuşlardan Da Kaldırtacağız”

11.05.2018 - 03:07 | Son Güncellenme:

.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: “Çinçin İsmini Artık Dolmuşlardan Da Kaldırtacağız”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, uyuşturucu ticaretiyle ünlenen Çinçin’in tarihe gömüldüğünü belirterek, “Çinçin ismini artık dolmuşlardan da kaldırtacağız. Çünkü Çinçin artık güvenli, herkesin oturabileceği bir yer” dedi.
Altındağ Belediyesince, 2017 yılında hayata geçirilen proje ve yatırımları tanıtmak üzere program düzenlendi. Altındağ Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda sahneye çıkan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ’da ilk kez seçildiği 2004 yılından bugüne kadarki değişimleri anlattı.
Bu sene tanıtım programını 13. kez düzenlediklerini aktaran Tiryaki, Altındağ’ın dört bir yanında yaşayan insanlar olarak bir araya geldiklerini söyledi. Yüzde 70’i imarsız ve büyük bir kısmı gecekondu mahallesi olan Altındağ’ı yaşanılabilir bir yer haline getirdiklerini ifade eden Tiryaki, “Yüzde 70’i imarsız olan bir ilçeden, Cumhuriyetin kurulduğu, bu devleti kuran insanların yaşadığı bir ilçede maalesef yüzde 70’inin imar planlarının yapılmadığı, yüzde 85, 90 oranında gecekondularla kaplı bir ilçeden söz ediyoruz. Bu şartlarda nüfusu 400 binlere varan 28 müdürlüğü, 118 mahallesi, hiçbir inşaatın yapılmadığı, yeni ruhsat verilmeyen bir ilçeden bugünlere nasıl geldiğimizi paylaşacağız” diye konuştu.
Seçildiği günden bugüne kadar Altındağ’da hiçbir zaman taşeron firmalara rağbet edilmediğini söyleyen Tiryaki, hükümetin yeni uygulamaya koyduğu yöntemi Altındağ’da 11 senedir uyguladıklarını ifade etti. Altındağ Belediyesi’nin taşeron firmalar konusunda haklılığının tescillendiğini aktaran Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:
“118 olan Mahalle sayısını 26’ya indirdik. Bu yapılanmalara gitmeseydik, halka para harcayamayacaktık. Bugün gelinen noktada yani 2004’te yüzde 70’i imarsız olan Altındağ’ı bugün hemen hemen imar palanları tamamlanmayan yer kalmadı denilecek duruma getirdik. İmar planı yapılamayan hiçbir yere hizmet götürülemez.”
“Bugün Altındağ Belediyesi bütçe fazlası veren ya da kendi geliriyle tüm giderlerini karşılayabilen bir belediye”
Yerel yönetimlerin en büyük sıkıntısı olan bütçe açığının Altındağ’da senelerdir sıfır olduğunu belirten Tiryaki, “Bugün Altındağ Belediyesi bütçe fazlası veren ya da kendi geliriyle tüm giderlerini karşılayabilen bir belediye. 2006 yılından itibaren Altındağ Belediyesi’nin bütçesi kendi gelirleriyle giderlerini karşılayan bir belediye. Bütçe açığı yüzde 23’lerdeyken 2017 yılında denk bütçeye ulaştı. Bu durum 2006 yılından beridir söz konusu” dedi.
“Çinçin ismini artık dolmuşlardan da kaldırtacağız”
Tiryaki, uyuşturucu ticaretiyle ünlenen Çinçin’in tarihe gömüldüğünü, Çinçin ifadesinin dolmuşlardan dahi kaldırılacağını aktardığı konuşmasında şunlara değindi:
“Çinçin’i tarihe gömüyoruz. Çinçin ismini artık dolmuşlardan da kaldırtacağız. Çünkü Çinçin artık güvenli, herkesin oturabileceği bir yer. Yıllar önce Hollanda’dan çok sayıda gazeteci gelmişti, bana Çinçin’i sormuşlardı. ‘Neden’ dedim, orada uyuşturucunun serbest olduğunu söylediler. O günlerin hepsi geride kaldı. Yıkımlarımız kavgasız gürültüsüz devam ediyor.”