Ankara Başkan Ak, Filistinli yaralıları ziyaret etti

Başkan Ak, Filistinli yaralıları ziyaret etti

28.08.2014 - 10:29 | Son Güncellenme:

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İsrail saldırılarında yaralanarak tedavi için Ankara’ya getirilen Filistinli yaralıları hastanede yalnız bırakmadı.

Başkan Ak, Filistinli yaralıları ziyaret etti

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İsrail saldırılarında yaralanarak tedavi için Ankara’ya getirilen Filistinli yaralıları hastanede yalnız bırakmadı.
Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 13 Gazzeli vatandaşı ziyaret eden Başkan Mustafa Ak, doktorlardan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılar ile tek tek ilgilenen Başkan Ak, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Başkan Ak’a Türkçe teşekkür eden 10 yaşındaki Madheen Mased Abu Taweela, “Bir isteğin var mı?” sorusuna “İmzanızı istiyorum” yanıtını verdi. Başkan Ak, küçük kızın başını okşayarak öperken, iki kardeşi İsrail saldırılarında şehit olan Madheen “2 saat sonra Filistin ile İsrail arasında ateşkes anlaşması yapılacakmış. Bunun şerefine size lokum ikram etmek istiyorum. Bu bizim zaferimizdir” diyerek Başkana lokum hediye etti. Lokumu teşekkür ederek alan Başkan Ak, etrafındakilere de ikramda bulundu.

Haberin Devamı

EN KÜÇÜK YARALI 3 YAŞINDA

Vücudunda ağır yanıklar olan ve gördüğü tedavi sonrası iyileşme aşamasına giren 12 yaşında Mohammed Alaa Elela ise, Başkan Ak’ın “Bir isteğin var mı?” sorusunu “Dışarıya çıkıp gezmek istiyorum” diye yanıtladı. Tedaviye olumlu yanıt vererek hastanede dolaşabilecek konuma gelen küçük çocuğa “İnşallah en kısa sürede onu da yaparız” diyen Başkan Ak, Mohammed’in “Top oynamak için sizden spor ayakkabısı istiyorum” talebi üzerine çocuğun ayakkabı numarasını aldı ve bir çift spor ayakkabısı gönderme sözü verdi. Filisten’den gelen en küçük yaralı 3 yaşındaki Nemaa Fady Abu Foul’u da ziyaret eden Başkan Ak, başından yaralanan küçük kızın tedavisi hakkında bilgi aldı. İsrail füzesi isabet eden komşusunun yardımına koşan ve aynı hedefe gelen ikinci bir füze ile ayağından yaralanan Ali Kamal Hegazy ile de sohbet eden Başkan Ak, mesleği terzilik olan Hegazy’e “İnşallah iyileşip dikiş makineni sağlam ayağınla kullanacaksın” dedi.
Hastanede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile karşılaşan Mustafa Ak, bazı hastaları da Başkan Gökçek ile birlikte ziyaret etti.