AnkaraÇANKAYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KILAVUZ

ÇANKAYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KILAVUZ

12.03.2015 - 18:07 | Son Güncellenme:

.

ÇANKAYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KILAVUZ

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, hazırladıkları “2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Bilgilendirme Kılavuzu”nda öğrencilere nasıl rehberlik edebileceklerine ilişkin yol haritası çizmeye çalıştıklarını belirterek, “Kitapçığın içeriğinde YGS puan türleri, soru sayıları, son 4 yıla ait çıkmış soruların, konuların ve soru dağılımlarını tek tek istatistikî bilgi olarak biz kitapçıkta öğrencilerimize verdik” dedi.
Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı’na (YGS) girecek öğrenciler için ders çalışma ipuçlarını, sınav kaygısıyla baş etme yollarını ve sınav testlerinin konu ve soru dağılımlarını içeren “2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Bilgilendirme Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzun hazırlanmasına öncülük eden Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Yılmaz, Pazar günü öğrencilerin YGS’ ye gireceğini ve bu sınavla ilgili bir kılavuz hazırladıklarını belirterek, “2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Bilgilendirme Kılavuzumuzu şube müdürlerimiz, okul müdürlerimizle beraber komisyon öncülüğünde hazırladık. Biz sınava girecek öğrencilerimize nasıl katkıda bulunabiliriz, nasıl rehberlik ederiz, nasıl bir yol haritası çizeriz bununla ilgili bir beyin jimnastiği gerçekleştirdik” diye konuştu.
“BİR SEÇME SINAVINDA YANLIŞ BİLİNEN BİLGİLER VAR”
Ortaya güzel fikirlerin çıktığını ifade eden Yılmaz, “Bir seçme sınavında yanlış bilinen bilgiler var. Öğrenciler tarafından şehir efsanesi haline getirilmiş. Bunlar nelerdir diye soracak olursak, örneğin ‘soruları TÜBİTAK hazırlıyor, zor soruların puan değeri daha yüksek’ gibi şehir efsanesi haline gelmiş bilgilerin bu şekilde olmadığını bu kitaba yazarak başladık. Soruların ÖSYM’ nin hazırladığı, soru dağılımlarının ve puanlamaların ÖSYM tarafından eşit bir şekilde yapıldığını açıkladık” ifadelerini kullandı.
“BU KİTAPÇIKTAN BİZ 11 BİN TANE BASTIRDIK”
Hazırlanan kılavuzu gösteren Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu kitapçıktan biz 11 bin tane bastırdık. 11 bin sınav kitapçığını biz resmi ve özel okullarda şuanda 12.sınıfta eğitim gören ve Pazar günü sınava giren öğrencilerimizin tamamının masasının üzerine okul müdürlerimizin de desteğiyle bıraktık. Okul müdürlerimize de teşekkür ediyorum. Kitapçığın içeriğinde YGS puan türleri, soru sayıları, son 4 yıla ait çıkmış soruların, konuların ve soru dağılımlarını tek tek istatistikî bilgi olarak biz kitapçıkta öğrencilerimize verdik. Yerleştirmeye esas puan türleri nelerdir. Bu konuda bir çalışma yaptık. Bu konuyla ilgili verileri öğrencilerimize aktarmaya çalıştık. Orta öğretim başarı puanının sınava etkisini, meslek lisesinde okuyan öğrencilerimizin alacağı ek puanları, sınav kaygısı üzerine akademisyenlerden bir değerlendirme aldık. Akademisyenlerimiz burada güzel katkılar sundu bize. Burada öğrencilere, velilere ve öğretmenlerimize ne gibi görev düşüyor. Bu konu hakkında bilgilendirme yaptık. Özellikle sınava 1 hafta kala öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda kafası daha rahat stres sahibi olmadan sınava hazırlanmaları gerektiğini özellikle son gece yapması gerektiğini tek tek analiz ederek bu kitapçıkta yer verdik.”
“KİTABIMIZIN ARKA KISMINA BİR CD YERLEŞTİRDİK VE CD’YE SON 3 YILA AİT ÜNİVERSİTELERİN VE FAKÜLTELERİN TABAN PUANLARINI EKLEDİK”
“Öğrencilerimiz bildiğiniz gibi daha sınava girmeden fakültelerde taban puanlarını merak ediyorlar” diyen Yılmaz, “Bu konuda da biz öğrencilerimize rehberlik edelim dedik. Kitabımızın arka kısmına bir CD yerleştirdik ve CD’ye son 3 yıla ait üniversitelerin ve fakültelerin taban puanlarını ekledik. Burada Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şuna dikkat çekmek istedik; bu öğrencilerimizi birinci derecede sınavlara hazırlamak bizim sorumluluğumuzda. Bu sorumluluğun gereği olarak da bu öğrencilerimize nasıl katkıda bulunuruz, nasıl faydalı oluruz, daha önce TEOG Sınavında olduğu gibi. TEOG Sınavında hazırladığımız kılavuzun bir benzerini de lise öğrencilerimize YGS Kılavuzu olarak hazırlayıp onlara hizmet etmeye çalıştık. Pazar günü sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu sınav hiçbir şeyin sonu değil. Ancak her şeyinde başlangıcı olabilir. Bu kaygı düzeyi içerisinde sınava girerlerse daha başarılı olacakları kanısındayım. Zaten hayatın kendisi bir sınav. Pazar günü yapılacak olan sınavda öğrencilerimize başarılar diliyorum. Velilerimizde bu konuda bize sunmuş oldukları katkılar için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.