Ankara Emniyetten Başkentlilere "Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek" Çağrısı

Emniyetten Başkentlilere "Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek" Çağrısı

12.08.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelede daha etkili olabilmek için kurduğu "WhatsApp ihbar hattı" ile vatandaşların emniyet güçlerine daha kolay ulaşmasını amaçlıyor Uygulamadan daha fazla kişinin haberdar olması için hazırlanan ve üzerinde "Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte uyuşturucu ile mücadeleye var mısınız?" yazılı olan afişler, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kentin çeşitli noktalarındaki bilboard, duvar ve köprülere asıldı

Emniyetten Başkentlilere Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek Çağrısı

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelede daha etkili olabilmek için kurduğu "WhatsApp ihbar hattı" ile vatandaşların emniyet güçlerine daha kolay ulaşmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle uyuşturucuyla mücadeleye etkinlik kazandırması için mart ayında hayata geçirilen "WhatsApp ihbar hattı" uygulaması, son zamanlarda vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Vatandaşlar, 24 saat hizmet veren "0552 155 06 06" numaralı hatta uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu "WhatsApp" uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum olarak ulaştırabiliyor.

Bu sayede polis ekipleri, "112 Acil" hattıyla kıyaslandığında kendilerine daha hızlı bir şekilde ulaştırılan konum bilgisinin yanı sıra fotoğraf ve videolardan kısa sürede hedefe ulaşıp gerekli işlemleri yapabiliyor.

- İhbar hattı afişlerle duyuruluyor

Haberin Devamı

Söz konusu uygulamadan daha fazla kişinin haberdar olması için hazırlatılan ve üzerlerinde "Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte uyuşturucu ile mücadeleye var mısınız?" yazılı olan afişler, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kentin çeşitli noktalarındaki bilboard, duvar ve köprülere asıldı.

İhbarda bulunanların kimliklerinin kesinlikle gizli tutulacağının vurgulandığı afişlerde, "Tanık olduğunuz uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi durumları anında sesli, görüntülü veya yazılı olarak bize bildirebilir, konum, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz." ifadeleri de yer alıyor.

Ayrıca duyurular kamu spotu şeklinde sinemaların reklam kuşaklarında yayımlanıyor.

Emniyet yetkilileri, uyuşturucuyla mücadelede "WhatsApp ihbar hattı"na gönderilen ihbarların önemine değinerek, uygulama sayesinde vatandaşların, ihbarlarını daha hızlı yollayabildiklerine dikkat çekti.

Uygulamayı afişlerle duyurma kampanyasına hayırsever iş adamlarının da destek verdiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan ihbar hattının numarasını telefonlarına kaydetmelerini ve karşılaştıkları uyuşturucu olaylarını anında bildirmelerini istedi.

Gerçekleştirdiği operasyonlarla uyuşturucuyla mücadelede önemli mesafe alan Başkent polisi, 20 Haziran'da tek seferde en çok gözaltının olduğu uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa'nın adının verildiği operasyonda, gözaltına alınan 208 şüpheliden 195'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.