Ankara Fabrikadan uçan lif malzemesi, çatı ve balkonları kapladı

Fabrikadan uçan lif malzemesi, çatı ve balkonları kapladı

10.12.2021 - 14:03 | Son Güncellenme:

Fabrikadan uçan lif malzemesi, çatı ve balkonları kapladı

Fabrikadan uçan lif malzemesi, çatı ve balkonları kapladı

 

ANTALYA (DHA) - DÖŞEMEALTI ilçesindeki evlerin balkon ve çatıları, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) AGT Ağaç Sanayi fabrikasındaki patlatma kapağının açılması sonucu lif malzemeleriyle doldu. OSB yönetimi, fabrikanın teknik arızayı acilen ortadan kaldırmasını, aksi halde ceza uygulanacağını bildirdi.

Döşemealtı'nda 8 Aralık günü evlerin balkon ve çatılarına beyaz bir madde yağdı. İlk olarak kar yağdığını düşünen ilçe sakinleri, çatıları ve balkonları kaplayan maddenin kimyasal bileşen olduğunu anlayınca telefonlara sarıldı. Belediye, çevreyle ilgili kuruluşlar ve AOSB yönetimi şikayet yağmuruna tutuldu. AOSB Müdürlüğü, havada uçuşan madde şikayetleri üzerine yaptığı incelemede, sorunun Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısım'da yer alan AGT Ağaç Sanayi fabrikasından kaynaklandığını belirledi. Bunun üzerine firmaya uyarı yazısı gönderen AOSB yönetimi, teknik arızanın acilen giderilmesini istedi. Yazıda, şunlara yer verildi:

"Firmanızın üretim faaliyetleri sonucu oluşan lif malzemelerinin kurutucuya geçme hattındaki patlatma kapağının teknik arıza sebebiyle açılmış olması ve lif malzemelerinin dışarıya kaçmasından dolayı yaşanan bir sıkıntı olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

Teknik arızanın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların acilen yapılması, geçen süre zarfından ilgili hattın çalışmasına son verilmesi, benzer durumun tekrar yaşanmaması için her türlü önlemin alınması gerekmektedir.

Arızadan kaynaklı bölge müdürlüğümüze uygulanabilecek yaptırım ve 3. kişilerin uğradığı zarardan firmanızın sorumlu olacağını, başka bir ihtara gerek kalmaksızın tarafımıza uygulanacak her türlü cezanın firmanıza rücu edileceğini bildiririz."

FOTOĞRAFLI