Ankara Hdp Grup Toplantısı

Hdp Grup Toplantısı

05.12.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

Hdp Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Anayasa Mahkemesi duruşmadan bir gün önce Demirtaş’ın dosyasını görüşecek" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, HDP Grup Toplantısı’nda konuştu. Kemalbay, Diyarbakır Sur ilçesinin sit alanı olduğunu hatırlatarak, "Diyarbakır’ın Sur ilçesinin SİT alanıdır ve bir çivi dahi çakılması kabul edilemez. Sur’u herkes sahiplenmelidir" ifadelerini kullandı.
Kemalbay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosyaya ilişkin 7 Aralık’ta mahkemeye çıkacağını belirterek, "Anayasa Mahkemesi duruşmadan bir gün önce Demirtaş’ın dosyasını görüşecek. Bugüne kadar içtihat kararını açıklaması gerekirken Anayasa Mahkemesi, sustu, uyudu, sesini çıkartmadı fakat şimdi birden bire nasıl oluyorsa duruşma tarihi belli olduğu günden bir gün önce dosyayı görüşmeye karar verdi. Hiç bir HDP’li cezaevlerinden, baskıdan, şiddetten ve işkenceden yılmayacağını, biat etmeyecek, korkmayacak. Siz bizim üzerimize nasıl gelirseniz gelin direnmeye devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.