Ankara "İNCELİKLERİN ŞAİRİ" SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

"İNCELİKLERİN ŞAİRİ" SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

06.11.2015 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

İNCELİKLERİN ŞAİRİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara’da uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şair ve yazar Gülten Akın, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 4 Kasım Çarşamba günü yaşamını yitiren 82 yaşındaki şair ve yazar Gülten Akın için Kocatepe Camii’nde cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi Akın ailesi adına Gülten Akın’ın kızı Aksu Bora, eşi yazar Tanıl Bora ile beraber taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Gülten Akın’ın kızları Can, Aksu, Deniz, oğlu Murat ile yakınları başta olmak üzere HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Şenal Sarıhan ile edebiyat, sanat, eğitim ve siyaset camiasının önemli isimleri katıldı.
Cenaze namazının ardından Akın’ın tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada cenaze namazına katılanların alkışları Kocatepe Camii’nin avlusunda yankılandı. Akın’ın naaşı Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
82 yıllık ömrüne konusu doğa, aşk, ayrılık, özlem ve toplumsal sorunları anlatan birçok şiir sığdıran Gülten Akın, "inceliklerin şairi" olarak anılıyordu.