Ankara İzmir'de Musluktan Rahatça Su İçilebiliyor

İzmir'de Musluktan Rahatça Su İçilebiliyor

02.11.2017 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Musluktan Rahatça Su İçilebiliyor

İZMİR (AA) - İçme suyu kalitesini sürekli izlediklerini, suyu son model teknolojilerle arıttıktan sonra vatandaşlara sunduklarını söyleyen Kocaoğlu, "İzmir, suyun musluktan içilebileceği bir kent olma ayrıcalığını taşıyor." dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, Fuar İzmir'de düzenlenen 4. KentExpo-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile Uluslararası Su Kongresi'nin açılışında, içme suyu kalitesini yükseltmenin tüm dünyanın ortak hedefi olduğunu söyledi.

İzmir'de bilişim teknolojilerinden yararlanarak su konusunda güçlü bir altyapı kurduklarını kaydeden Kocaoğlu, "Yaşamımızın temel kaynağı su. Çevresel etkenler, küresel ısınma, doğal kaynaklarda azalma, kısıtlılık, kirlilik ve artan nüfus gibi olumsuz koşullar nedeniyle su çok daha kritik bir önem taşımaya başladı." diye konuştu.

İçme suyu kalitesini sürekli izlediklerini, suyu son model teknolojilerle arıttıktan sonra vatandaşlara sunduklarını söyleyen Kocaoğlu, "İzmir, suyun musluktan içilebileceği bir kent olma ayrıcalığını taşıyor." dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, akıllı şehir ve su yönetimi konusundaki projelerinin insanlığa faydasının gelecek yüzyılda daha iyi anlaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

- Kongre programı

İZFAŞ tarafından düzenlenen KentExpo - 4. Şeircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile İZSU Genel Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen 4. Uluslararası Su Kongresi 2 gün sürecek.

Yabancı ve Türk akademisyenlerin katıldığı kongrede su kaynakları yönetimi, yeraltı suyu kullanımı, kentsel taşkınlar, kıyı kentlerinde su basmaları, su ekonomisi ve suyun fiyatlandırılması, kentsel içme suyu güvenliği için yenilikçi yöntemler, su hakkı, su politikaları, koku giderimi gibi konular ele alınacak.