AnkaraPASCAL NOUMA, PULMONER HİPERTANSİYONA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BUZ PİSTİNE ÇIKTI

PASCAL NOUMA, PULMONER HİPERTANSİYONA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BUZ PİSTİNE ÇIKTI

06.05.2014 - 13:45 | Son Güncellenme:

.

PASCAL NOUMA, PULMONER HİPERTANSİYONA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BUZ PİSTİNE ÇIKTI

ANKARA (İHA) – "5 Mayıs Dünya Pulmoner Hipertansiyon Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte eski futbolcu Pascal Nouma’nın buz pistindeki performansı büyük alkış aldı.
Pulmoner Hipertansiyon Derneği "5 Mayıs Dünya Pulmoner Hipertansiyon Günü" dolayısıyla "Pulmoner Hipertansiyon İçin Nefes Nefese" sloganıyla kamuoyunda hastalığa yönelik farkındalığın artırılması amacıyla, Lozan Park'ta bir etkinlik düzenledi.
Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Pulmoner Hipertansiyon Derneği Başkanı Ümit Atlı, kamuoyunda pek iyi bilinmeyen bu hastalığın erken teşhis ve tedavisine dikkat çekti. Atlı, "Pulmoner hipertansiyon hastalığı oldukça zor sıkıntılı nadir görülen bir hastalık. Ne yazık ki belirtileri diğer bir sürü hastalıkla astım gibi nefes darlığı gibi karıştırılabiliyor. O yüzden geç kalınıyor, geç teşhis konuluyor. Tedavi süresi zor olan bir hastalık Erken teşhis çok önemli. Bizler de farkındalık yaratmak için buradayız" dedi.
Etkinlik kapsamında daha sonra Lozan Park Buz Pisti'nde, Ankara Üniversitesi Senkronize Buz Pateni Takımı Dans performansı sergiledi. Sonrasında Hitit Spor Akademisi Buz Hokeyi Takımı ve Buz Hokeyi A Milli Takım oyuncuları bir gösteri maçı yaptılar. Maçın başlama vuruşunu etkinliğe destek veren eski futbolcu Pascal Nouma yaptı. Pascal Nouma'nın buz pistindeki performansı ve sahadaki şovu seyircilerden büyük alkış aldı.