Ankara Rektör Ünal'dan Atb'ye Ziyaret

Rektör Ünal'dan Atb'ye Ziyaret

21.11.2017 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

Rektör Ünaldan Atbye Ziyaret

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Ahmet Ögke ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan'ın da bulunduğu ziyarette Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, borsanın çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini bildirdi. İş dünyasının saha deneyimi ve üniversitenin akademik birikiminin birleştirildiğinde kent için yararlı çalışmalar yapılabileceğini kaydeden Ünal, ATB ile her türlü alanda işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

ATB Başkanı Ali Çandır da Akdeniz Üniversitesinin kentle bütünleşen bir üniversite haline geldiğini belirterek, bu konudaki çabaları nedeniyle Ünal'a teşekkür etti.

Korkuteli'de tıbbi aromatik bitki üretimi konusunda özel sektör ve üniversitenin birlikte çalışacağını anımsatan Çandır, kent için bu tür çalışmaların artırılması gerektiğini kaydetti. Kent merkezinin en yeşil alanı Zeytinpark'ı Antalya'ya kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Çandır, öğrencilerin ve akademisyenlerin tarımsal üretimden etkinliklere kadar bir çok konuda alandan yararlanabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çandır, üniversite ile kentlilik bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapılabileceğini de belirterek, borsa olarak işbirliğini artırmaya hazır olduklarını vurguladı.