Ankara Serik'e Modern Kültür Merkezi

Serik'e Modern Kültür Merkezi

25.09.2017 - 10:47 | Son Güncellenme:

.

Serike Modern Kültür Merkezi

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik'e uluslararası standartlarda bir kongre ve kültür merkezi kazandıracak.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kültür merkezi, Serik ve çevresinde Aspendos Antik Tiyatrosu dışında opera, bale ve tiyatro yapılabilecek ilk kültür merkezi olma özelliğini taşıyacak.

Gedik Mahallesi'nde 23 bin metrekare alan üzerinde planlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi, biri büyük, biri küçük olmak üzere 2 ayrı bloktan oluşacak. Büyük olan blok içerisinde bin kişilik büyük salon ve 250 kişilik küçük salon, her katta ziyaretçilerin etkinlik öncesi vakit geçirebilecekleri fuaye alanları yer alacak. Ayrıca sahne arkasında sanatçıların kullanabileceği atölye, kulis ve prova odaları, kostüm odaları gibi mekanlar büyük bir etkinliği karşılayabilecek ebatlarda tasarlandı.

Haberin Devamı

Bin kişilik salon, uluslararası standartları yakalamak için 22 metrelik sofita kulesi, ön, arka ve yan sahneler, döner sahne, orkestra çukuru, ses ve ışık akustiği, kedi yollarıyla her tür etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde projelendirildi. Bu sayede hacimsel olarak oldukça geniş bir kapasiteye sahip olan büyük salon sayesinde kültür merkezi tüm sahne sanatlarına hizmet edebilecek.