Ankara TARIMSAL SANAYİYE KADIN ELİ

TARIMSAL SANAYİYE KADIN ELİ

01.10.2015 - 12:01 | Son Güncellenme:

.

TARIMSAL SANAYİYE KADIN ELİ

Domatesiyle meşhur Ayaş’ın Akkaya köyünde kadın çiftçilerin bir araya gelerek kurduğu kooperatif Gıda, Tarım ve Hayvancılık İI Müdürlüğü’nün teknik, İl Özel İdaresi’nin de maddi desteğiyle salça fabrikası açtı. Kadın çiftçileri desteklemek ve tecrübe kazandırmak amacıyla şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği fabrikada kadın çiftçiler çalışıyor.
Bu sene ilk ürününü üretecek olan fabrikayı ziyaret eden Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, fabrikada incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tarımsal sanayinin gelişmesinin tarımsal üretimi artıracağını ifade eden İl Müdürü Korkmaz, bu fabrikanın kapasitesinin artmasıyla Ayaş’ta domates üretiminin daha da artacağını kaydetti. Üreticilerin kooperatifler aracılığıyla bir araya gelerek bu tür işletmelerin kurmasının önemine değinen Korkmaz, özellikle kadın çiftçilerin bu tür işletmelerde yer almasının, kadınların sadece tarımsal ürün üretiminde değil pazarlamada da yer almasının önemli olduğunu söyledi.
Kooperatif başkanı Meryem Uzun’a diğer kadın çiftçilere örnek olacak bu çalışmalar için teşekkür eden Korkmaz, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.