Antalya ANTGİAD'dan fiyat istikrarı çağrısı

ANTGİAD'dan fiyat istikrarı çağrısı

16.05.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

ANTGİAD'dan fiyat istikrarı çağrısı

ANTGİADdan fiyat istikrarı çağrısı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert, ihracat verilerindeki artışın girdi maliyetlerindeki fiyat artışına bağlı olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, bugün yaşanan enflasyon ortamının bir an evvel fiyat istikrarının sağlanmasıyla son bulması gerektiğini söyledi.

Ekonomik gelişmeler, enflasyon ve ihracat gibi konularda değerlendirmede bulunan ANTGİAD Başkanı Osman Sert, geçen yıl 2.5 milyar doları aşan Antalya ve bölge ihracatının bu yı ki artışlarına dikkati çekti. Başkan Sert, “İhracatın bu sene daha da artacağını düşünüyoruz ama şöyle bir kritik nüans var. Hammadde fiyatlarının artmasıyla birlikte artan ihracat gelirini elbette ki göz ardı etmemek gerekiyor. Girdi maliyetlerinin arttığı, fiyatların yükseldiği bu ortamda özellikle hammadde fiyat artışlarından kaynaklı bir büyümeden söz etmek durumundayız" dedi.

Özellikle cari açığın düşürülmesi ve açık vermemek için genç iş insanları olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Osman Sert, “Fakat ekonomiyi de sadece, veriler ve rakamlarla değerlendirmemek gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ekonomi yapısal reformlarla desteklenmesi gereken bir süreç. Bunun içinde adil rekabet de var. Rekabet koşullarının adil şekilde uygulanması, hukukun üstünlüğü, eğitim ve elbette ki özgür düşünce. Bir ülkede eğer bu saydığımız kavramlar varsa o ülkenin ekonomik kalkınmasıyla ilgili önündeki engeller de kaldırılmış demektir. Bir kere önce bunu göz ardı etmemeliyiz" diye konuştu.

ANTGİAD olarak yaptıkları çalışmalarla bu kavramların özümsenmesi, Antalya ve ülke tarafından benimsenmesiyle ilgili projeler geliştirdiklerinden bahseden Sert, şu çağrıda bulundu:

“Antalya gerçekten tarım ve turizmin başkenti ama sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıklarımız, ilgili kurum ve kuruluşların destekleriyle Antalya'nın çok daha ileri gidebileceğini de gayet iyi biliyoruz. Fakat bağımsız ve birbirini denetleyen kuruluşlardan oluşan bir yapının kurulması çok önemli. Bugün yaşadığımız enflasyon ortamı da bir an evvel fiyat istikrarının sağlanmasıyla son bulmalıdır."

FOTOĞRAFLI