Demre Demre'de bisiklet turu

Demre'de bisiklet turu

18.05.2022 - 11:50 | Son Güncellenme:

Demre'de bisiklet turu

Demrede bisiklet turu

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Demre Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tura Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Kaymakam Refiki Ali Emre Tekin, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, aralarında Demre Bisiklet Kulübü üyeleri, AÜ Demre Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu ve Demre'de eğitim öğretim gören lise öğrencilerinin bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

Turun startını Demre Cumhuriyet Meydanı'ndan Kaymakam Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya verdi. Turan Demre Bisiklet Kulübü üyeleri öğretmen Esma Sevgili ile mimar Eren Konu gruba rehberlik etti. Demre Emniyet Müdürlüğü ekipleri de önlem aldı. 150 kişilik grup Myra Antik Kenti, TEDAŞ kavşağını geçerek Çayağzı Limanı'na ulaştı. Buradan geri dönen grup, 12 kilometre süren turu bir saatte Noel Baba Meydanı'nda tamamladı.

Tur öncesi kısa bir konuşma yapan Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Bu hafta Gençlik Haftası. Sağlıklı toplumu, sağlıklı spor yapan gençler oluşturur. Sağlık için en iyi ulaşım aracı bisiklettir. Bisikletle ulaşımda hareket vardır. Hava kirliliği yoktur. Sağlığınız için, geleceğiniz için bisiklete binin. Çünkü sağlıklı gençlik, sağlıklı toplum demektir" dedi.

FOTOĞRAFLI