Demre Demre'de caddelere giysi ve tekstil kumbarası

Demre'de caddelere giysi ve tekstil kumbarası

03.08.2022 - 10:08 | Son Güncellenme:

Demre'de caddelere giysi ve tekstil kumbarası

Demrede caddelere giysi ve tekstil kumbarası

 

Ahkmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre Belediyesi, kullanılmış, ihtiyaç fazlası giysileri değerlendirmek için ilçe caddelerine giysi- tekstil kumbaraları yerleştirdi.

Demre Belediyesi, ilçede yeni bir sosyal çalışma başlattı. Vatandaşların elinde bulunan ihtiyaç fazlası, küçülmüş giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Demre caddelerine, giysi - tekstil kumbarası adı verilen toplama merkezleri yerleştirildi. Toplam 15 kumbara, çoğunluğu ilçe merkezindeki Gökyazı mahallesi olmak üzere Alakent, Büyükkum ve Beymelek mahallelerine yerleştirildi. Kumbaralara, vatandaşların ihtiyaç fazlası, küçülmüş, kullanmadıkları giysiler, farklı tekstil ürünleri, çanta ve ayakkabılar atılabilecek. İlk giysiler, belediye sosyal hizmetler birimi çalışanları tarafından kumbaralara atıldı.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Amacımız bir yardım ağı oluşturmak. Giysi - Tekstil Kumbarası adını verdiğimiz toplama kulübelerinde toplanan giysiler, ayakkabılar, çantalar ve diğer tekstil ürünleri, Demre Belediyesi Sosyal Hizmet Birimi ekiplerince bir yerde toplanacak. Burada elden geçirilecek. İşe yaramayanlar ayrıştırılacak. Sağlam olanlar, temizlenip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ben Demreli hemşerilerimizden evlerinde kullanmadıkları, küçülen her türlü giysi, tekstil, ayakkabı, çanta gibi ürünlerini bu kumbaralara atmalarını rica ediyorum. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine iletelim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar