Demre Su ürünleri uzmanları Demre'de

Su ürünleri uzmanları Demre'de

11.05.2022 - 11:46 | Son Güncellenme:

Su ürünleri uzmanları Demre'de

Su ürünleri uzmanları Demrede

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan, denizlerde ve iç sularda su ürünleri kontrolü ve denetimi yapan uzmanlar, Demre'de bir araya geldi. Dört gün sürecek toplantıda, sorunlar masaya yatırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık Kontrol Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Denizlerde ve iç sularda denetim ve kontrol' konulu toplantı Demre'nin bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde başladı. Dört gün sürecek toplantıya Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık Kontrol Daire Başkanı Melih Er, teknik uzmanlar Hüseyin Karcı, Fatih Soyer, Burak Özercan, Fuat Sami Barlak, 43 ilin balıkçılık ve su ürünleri şube müdürleri, 38 ilin hayvan sağlığı şube müdürleri, 81 ilden su ürünleri konusunda görev yapan uzmanlar olmak üzere toplam 160 kişi katıldı.

Dört gün sürecek toplantıda su ürünleri stoklarının korunması, sürdürülebilir olarak kullanılması, işletilmesi amacı ile denizlerde ve iç sularda yapılan kontrol ve denetimler konusunda ilgili yasa, yönetmenlikler konusunda eğitim verilecek. Bu kapsamda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, kanuna bağlı olarak çıkarılan yönetmenlik ve denetim konusunda uzmanlar bilgilendirilecek. 2021 yılında 81 ilde denizlerde ve iç sularda yapılan denetimlerde alınan sonuçlar değerlendirilecek. Uygulamada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Su ürünleri bilgi sistemi (TUBİS) ve balıkçı gemileri izleme sistemi hakkında katılımcılar bilgilendirilecek.

Toplantıya başkanlık eden Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık Kontrol Daire Başkanı Melih Er, "Dört gün boyunca uzmanlarımız, katılımcıları bilgilendirecek. Bilgi paylaşımı, karşılaşılan sorunları, arkadaşlarımızın çözüm önerilerini masaya yatıracağız. 2022 yılı için denizlerimizin ve iç sularımızın korunması, sürdürülebilir bir avcılık konusunda yol haritasını belirleyeceğiz. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli arkadaşlar da 2021 yılında yaptıkları denetimler, karşılaştıkları olumlu ve olumsuz olaylar konusunda bilgilendirme yapacak. Gelecek için verimli bir toplantı olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar