Antalya Dokumapark Araç Müzesi'ne yoğun ilgi

Dokumapark Araç Müzesi'ne yoğun ilgi

30.06.2022 - 15:17 | Son Güncellenme:

Dokumapark Araç Müzesi'ne yoğun ilgi

Dokumapark Araç Müzesine yoğun ilgi

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nce restore edilip 'Araç Müzesi'ne dönüştürülen eski Dokuma Fabrikası'na ziyaretçi ilgisi her geçen gün artıyor.
Dokumapark'ta açık havada gerçekleşen sanat çalıştayına katılan, üretilen eserleri de Dokum Modern Sanatlar Galerisi'nde sergilenen Antalya Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi resim, seramik, heykel sanatçıları, Mayıs ayı içinde hizmete açılan 'Araç Müzesi'ni ziyaret etti.
MÜZE DE GEÇMİŞE YOLCULUK
Antalyalı sanatçılar, 7 yılda oluşturulan ve içerisinde 100'e yakın eski model nostalji otomobil, askeri araç, kamyonet, kamyon, otobüs, traktör, motosiklet, bisiklet, tramvay, Türkiye'nin ilk uçağı, Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin'in rol aldığı, 'Selvi Boylum, Al Yazmalım' ile Şener Şen ve İlyas Salman'ın rol aldığı 'Çiçek Abbas' adlı filminde kullalan kamyon ve minibüsün yer aldığı müzeyi hayranlıkla gezdi. Geçmişe yolculuk yaptıran, şehrin geçmişine, hatıralarına da ışık tutan müzede sergilenen araçların hikâyeleri de özgeçmişlerinde anlatılıyor.
Eski Dokuma Fabrikası'nın binaları Kepez Belediyesi'nce aslına uygun restore edilmiş, bir kısmı oyuncak müzesi, sanat galerisi, bilim merkezi, kütüphane ve araç müzesine dönüştürülerek Antalyalıların, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulmuştu. Son açılan Araç Müzesi, her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kapılarını halka açıyor.(DHA)

FOTOĞRAFLI