Finike Finike Gökliman Plajı'na yeniden mavi bayrak

Finike Gökliman Plajı'na yeniden mavi bayrak

08.07.2020 - 11:23 | Son Güncellenme:

Finike Gökliman Plajı'na yeniden mavi bayrak

Finike Gökliman Plajına yeniden mavi bayrak

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE ilçesindeki Gökliman Plajı'na yeniden mavi bayrak ödülü verildi.

Mavi bayrak kriterlerine uygunluğu dolayısıyla ödül alan Gökliman Plajı'na bu yıl da Uluslararası Mavi Bayrak Ödülü verildi. Gökliman'ın mavi bayrağı, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy'un katıldığı törenle göndere çekildi. Ardından Başkan Geyikçi'ye mavi bayrak sertifikası verildi.

Başkan Geyikçi, “Finikemiz sahilleriyle, koylarıyla, yaylalarıyla, doğasıyla, ormanlarıyla, coğrafi işaretli ve ABD'de ödül almış lezzetli portakalıyla Antalya'nın en güzel yeridir. Bu vesileyle yerli ve yabancı misafirlerimizi keyifli bir tatil geçirmeleri için ilçemize davet ediyorum. Gökliman Plajı, ilçemizin önemli bir değeri. Bu yıl da Mavi Bayrak Ödülü'ne layık görüldü. Plajımız, mavi bayrak ile temiz, bakımlı, donanımlı ve güvenli olduğunu bir kez daha ispatladı" dedi.

TURÇEV koordinatörü Atasoy ise Finike'nin sahilleri, koyları ile alternatif turizmin merkezi olmaya aday olduğunu ifade ederek, planlı ve programlı çalışmalarla kısa sürede turizm anlamında önemli mesafe kaydedeceğine inandıklarını söyledi. TURÇEV koordinatörü Atasoy, ayrıca Gökliman'ın mavi bayrak ödülü alması dolayısıyla Başkan Geyikçi'yi tebrik etti.

FOTOĞRAFLI