Antalya İKİ ÇOCUK BABASINDAN 310 GRAM PROSTAT ÇIKTI

İKİ ÇOCUK BABASINDAN 310 GRAM PROSTAT ÇIKTI

29.09.2014 - 12:53 | Son Güncellenme:

.

İKİ ÇOCUK BABASINDAN 310 GRAM PROSTAT ÇIKTI

Memorial Antalya Hastanesi’nde yatan 59 yaşındaki Yusuf Kemal Deveci’den 310 gram ağırlığında prostat çıktı. Ameliyatı yapan doktorlar, ilk defa bu büyüklükte bir prostata rastladıklarını açıkladı.
Antalya’da yaşayan 59 yaşındaki iki çocuk babası Yusuf Kemal Deveci, ayaklarındaki şişme şikayetiyle Memorial Antalya Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tahlillerde Deveci’ye prostat teşhisi konularak bir süre ilaç tedavisine devam edildi. İlaçlardan sonuç alınamayınca Üroloji Bölümünden Prof.Dr. Tibet Erdoğru ile Doç. Dr. Mutlu Ateş, Deveci’yi ameliyata aldı. Kapalı yöntemle 7 saat süren ameliyatın ardından Deveci’den 310 gram prostat çıkarıldı. Prostatı gören ekip gördüklerine şaşırdı. Sağlığına kavuşan Deveci, dünyaya yeniden geldiğini söyledi.
KAPALI YÖNTEMLE ALINDI
Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Doç.Dr. Mutlu Ateş, hastanın uzun yıllar idrarı zor yapma, sık idrara gitme gibi sıkıntılar ile kendilerine başvurduğunu söyledi. Yaptıkları tetkiklerde Deveci’deki prostatın normalinden büyük olduğunu tespit ettiklerini belirten Doç.Dr. Ateş, "Bu prostatın tedavisinde tercih edilecek yöntem kapalı ameliyatın yerine eski usul açık ameliyat tercih edilecekti ama biz laparoskopi tecrübemizi kullanarak iyi huylu prostatı tedavi ettik. Aldığımız 310 gramlık prostat meslek hayatımda gördüğüm en büyük bir iki prostattan biridir. Ama bunu kapalı yöntemle yapmış olmak hastaya konfor ve ameliyata kalite kattı" diye konuştu.
NADİR GÖRÜLÜR
Normalde 59 yaşındaki bir kişinin prostatının 30- 55 gram arasında olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ateş, "80 ve 100 gramın üzerine çıktığı zaman genelde kapalı yöntemle ameliyat yapılır. Fakat hastamızın 310 gram gelen bir prostatı var. Normal değerin on katı. Bu tip büyük prostatlar nadir görülür. 17 yıllık üroloji camiasındayım gördüğüm en büyük prostatlardan biridir. Görülmüş olmasının dışında bunun kapalı yöntemle ameliyat yapılması teknolojinin nereye geldiğini gösteriyor" dedi. Doç.Dr. Ateş, ameliyatın ardından hastanın kullandığı ilaç sayısının da 3’e indiğini ifade ederek, idrar sorunu yaşayan kişilerin en yakın hastaneye başvurmasını istedi.
SONUÇ MÜKEMMEL
Yedi saatlik kapalı yöntem ameliyatla sağlığına kavuşan iki çocuk babası Yusuf Kemal Deveci, kendini yeniden doğmuş ve gençleşmiş gibi hissettiğini ifade etti. Hayatına rahatlık geldiğine değinen Deveci, "Bir çok ilaç kullanıyordum. Gece birçok kez tuvalete gitmek zorunda kalıyordum. Şimdi sadece akşam ve sabah gidiyorum. Büyük bir rahatlık. Moralim yerine geldi. Büyük bir prostat olmasına rağmen kolay bir ameliyat oldu. En küçük bir ağrı sızı hissetmedim. Ameliyata girmeden önce böyle kolay olacağını düşünmemiştim. Sonuç mükemmel" şeklinde konuştu. Prostat ameliyatından korkulmaması gerektiği uyarısını yapan Deveci, doğru zamanda doğru yerde ameliyat olmanın önemli olduğunu söyledi.