Antalya Kadın basketbolunda Kepez farkı

Kadın basketbolunda Kepez farkı

25.05.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

Kadın basketbolunda Kepez farkı

Kadın basketbolunda Kepez farkı

 

ANTALYA, (DHA) - BGL ve KBBL'de takımları olan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, U16 şampiyonluğu hedefiyle de sporcu tavsiye edilen merkez halini aldı.
Süper Lig standartlarındaki Basketbol Gençler Ligi (BGL) ile Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi'nde (KBBL) takımları olan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, velilerin çocuklarını transfer etmeye çabaladığı basketbol altyapı merkezi haline geldi. Bu sezon hem U16 ve U18, hem de BGL ile KBBL'de oynama şansı veren kulüp, basketbolcu çocuklarının deneyim kazanacağı düşüncesindeki veliler ile altyapı antrenörlerinin ilgi odağı oldu.
BÜYÜKLERİYLE OYNAYABİLECEKLER
Geçen hafta özel bir turnuvada takımlarının birinci olmasında en büyük pay sahibi olan 2007 ve 2008 doğumlu Yağmur Filiz, Nehir Kanat, Zeynep Boran, Emine Karakaya ve İnci Kaya, kulübe gösterilen bu ilginin de mimarları. U16'da önce Antalya, ardından Türkiye Şampiyonluğu hedefiyle takım kurduklarını açıklayan yönetim kurulu üyesi İbrahim Saraçoğlu, "Bu sezon kadın basketbol altyapı oyuncularımızın ter dökeceği 4 lig var. Gelişimini tamamlayanları kendilerinden yaşça büyük sporculardan oluşan BGL, sonra KBBL takımlarımıza kazandırmak istiyoruz. Başarılı sporcuların daha fazla maça çıkartarak deneyim kazanma imkanı sunan kulübümüz, milli oyuncular yetiştirmeye kararlı" dedi.

FOTOĞRAFLI