KALE Atatürk Kaş'ta anıldı

Atatürk Kaş'ta anıldı

10.11.2020 - 12:36 | Son Güncellenme:

Atatürk Kaş'ta anıldı

Atatürk Kaşta anıldı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde törenlerle anıldı.

Kaş'taki ilk tören Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Kaş'taki ikinci tören Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Emniyet Müdürü Volkan Cansever, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk'ün yaşamını, Kurtuluş Savaşı'nı, devrimlerini anlatan video gösterimi yapıldı. Öğrenciler şiirler okudu. Koro, Atatürk'ün sevdiği 'İzmir'in Kavakları' ve 'Yemen' türkülerini okudu. Öğrenciler, Atatürk'ün ölümü üzerine yabancı devlet adamlarının söylediği sözleri okudu.

Törende bir konuşma yapan öğretmen Ümit Aslan, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yılında bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz. Atatürk, savaştaki başarıları ile büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamıdır. Görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile evrensel bir kişiliktir. Bugün belki hüzünlüyüz. Bugünler onun düşüncelerini, devrimlerini, evrenselliğini daha iyi anlama, anlatma günleri olmalıdır. Bilimin ışığında yol alan, ona layık nesiller yetiştirme çabası günleri olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI