Antalya KARPUZ KABUĞU REÇELİ DÜNYA LEZZETLERİ ARASINA GİRDİ

KARPUZ KABUĞU REÇELİ DÜNYA LEZZETLERİ ARASINA GİRDİ

15.07.2015 - 10:58 | Son Güncellenme:

.

KARPUZ KABUĞU REÇELİ DÜNYA LEZZETLERİ ARASINA GİRDİ

Antalya’ya özgü “Karpuz Kabuğu Reçeli” İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen EXPO 2015’e ait dünya lezzetleri tarifleri internet sitesine girdi.
Antalya’ya özgü “Karpuz Kabuğu Reçeli” İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen EXPO 2015’e ait dünya lezzetleri tarifleri web sitesi ana sayfasına girmeyi başardı. Milano EXPO2015 World Recipes (Dünya Yemek Tarifleri) web sayfasında 113 ülkeden 217 binin üzerinde yemek ve içecek tarifi yer alıyor.
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, Antalya’ya özgü 49 yemek, tatlı ve içecek tarifinin yer aldığı World Recipes sayfasında daha önce domatesli ekmek, katmerin ve iki kere Türk Kahvesinin ana sayfaya çıkma başarısı gösterdiğini söyledi.
Milano EXPO2015 World Recipes (Dünya Yemek Tarifleri) web sayfasının tüm dünyada gastranomi ve lezzet tutkunları için eşi benzeri görülmemiş bir arşiv ve veritabanı olarak hizmet verdiğini belirten Nizamettin Şen, Türk kahvaltı sofralarını tatlandıran “Karpuz Kabuğu Reçeli”nin ana sayfada yer almasının Türk Mutfağı’nın ve Antalya’nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
World Recipes tarafından en çok katkı sağlayan üyelere “Sanal Rozet” verildiğini belirten Şen, ATAV’ın nisan ayında bu rozeti almaya hak kazandığını kaydetti.
ATAV’ın Antalya’yı ulusal ve uluslararası arenada sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile tanıtmayı hedeflediğini belirten Şen, “ATAV olarak Antalya’nın sadece doğal ve tarihi güzelliklerini değil, zengin mutfak ve yemek kültürünü de tanıtıyoruz. Son olarak Antalya Tanıtım Vakfı’nın yayını olan Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri isimli yemek kitabında da bulunan Antalya’ya özgü karpuz kabuğu reçeli Milano EXPO2015 World Recipes (worldrecipes.expo2015.org) Dünya Yemek Tarifleri ana sayfasında yayınlanarak tüm dünyadan milyonlarca lezzet tutkunuyla buluştu” dedi.
ATAV’ın yemek kitabından 49 tarifin web sitesinde yayınlandığını ifade eden Şen, Antalya’nın Türkiye’den Dünya Tarifleri listesinde en çok lezzet tarifi sokmayı başaran kentler arasında olduğunu da sözlerine ekledi.