Kaş Kalkan Kültürevi yeniden açıldı

Kalkan Kültürevi yeniden açıldı

19.05.2022 - 11:01 | Son Güncellenme:

Kalkan Kültürevi yeniden açıldı

Kalkan Kültürevi yeniden açıldı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'ndeki Kaş Kaymakamlığı'na ait Kalkan Kültürevi iki yıl aranın ardından yeniden sanat merkezi olarak hizmete açıldı.
Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde bulunan Kalkan Kültürevi, iki yıl aranın ardından 19 Mayıs Gençlik Sergisi ile yeniden sanat merkezi olarak hizmete açıldı. Kalkan Kültürevi'nin açılışına Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediyesi Kültür Müdürü Ali Evren, gençlik sergisine koordinatörlük yapan Çavdır Anadolu Lisesi resim öğretmeni Cemile Altun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kalkanlı sanatseverler katıldı.
Sergide Kaş Çavdır Anadolu Lisesi resim öğretmeni Cemile Altun'un öğrencilerinin yaptığı sulu boya, akrilik, kara kalem, pastel ve kömür tekniği çalışmalarından oluşan 50 eser yer aldı. Açılış öncesi Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında ilk üç dereceye giren Çavdır Anadolu Lisesi öğrencileri Şule Toklu, Esra Tanç ve Burhan Erbay'a ödüllerini verdi. Akordeon sanatçısı Sadık Öğretir bir konser verdi.
Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, "Kalkan Kültürevi yaklaşık 150 yıllık, koruma altındaki tarihi bir bina. Burası 2011 yılında restore edilerek 2020 yılına kadar bir sanat merkezi olarak hizmet verdi. Ancak çeşitli nedenlerle iki yıllık bir ara verilmiş. İki yılın ardından Kalkan Kültürevi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümünde Gençlik Sergisi ile yeniden sanatın hizmetine başlıyor. Burada sergiler açılacak. Sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Kalkan turizmine sanat öğesini katacak. Hayırlı olsun" dedi.
Konuşmanın ardından Kalkan Kültürevi'nin ve serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergi 29 Mayıs'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI